abonneren

Exilim EX-S600

Een superplatte 6 Mpixel camera (16 mm dik!) met 3x zoom (38-114mm kleinbeeld) en een zuinige accu voor 300 foto's per lading.

De Casio Exilim EX-S600 heeft een speciale beeldstabilisatie-processing (dsp), een soort elektronische beeldstabilisatie. De handmatig instelbare ISO-waarde loopt nog 'ouderwets' van 50 tot 400, maar bij 'Auto ISO' blijkt de camera opeens tot 800 ISO te kunnen gaan!

Daarnaast is er een speciale 1600 ISO instelling, maar alleen in Anti-Shake of High Sensitivity mode. De beeldkwaliteit bij 800 ISO is vrij matig. De camera scoorde wat minder goed in onze resolutietest, maar vermoedelijk ligt dat aan een de scherpstelling op de testkaart, want 'in het veld' zijn de foto's wel degelijk vergelijkbaar met andere camera's. Het is daarmee een prima camera voor situaties met voldoende licht.

De meegeleverde software is voldoende uitgebreid, met PhotoLoader 2.3, PhotoHands 1.0, Movie Wizard SE VCD, AVI Importer 1.0. De camera wordt standaard geleverd met een handig 'dock' voor opladen en downloaden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Hoge isowaarde
  • Compact en licht
  • Beeldstabilisatie
  • Beeldkwaliteit niet optimaal
  • Geen zoeker
Deze camera is vooral interessant voor wie grote waarde hecht aan hoe licht en plat hun camera is. Dat de beeldkwaliteit iets minder is dan andere modellen moet op de koop toe worden genomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: