abonneren

EOS 400D

De Canon EOS 400D voorkomt onderhoudskosten door de automatische reining van de sensor. Daarnaast is de bediening uiterst eenvoudig.

De nieuwe EOS 400D is de eerste camera van Canon met sensor-stofreiniging. Dat is een functie dat zelfs nog niet voorkomt op het €8000 dure topmodel van Canon. Een piezo-element trilt de stof los van de sensor die vervolgens in een speciaal opvangbakje wordt opgevangen. Een andere radicale verandering ten opzichte van voorganger 350D is het volledig nieuwe bedieningsconcept. De camera wordt vrijwel geheel over het 2,5" grote display aangestuurd (de 350D moest het nog met 1,8" doen). Omdat de bedieningsknoppen zelf nog wel vrijwel allemaal op dezelfde plek zitten, blijft het bekende eenvoudige bedieningsconcept toch behouden. De meetwaarden in ons testlab laten zien dat de Canon-ontwikkelaars zich veel moeite getroost hebben bij het afstellen van de camera. De foto's laten, ondanks de 10-megapixel-sensor, nauwelijks ruis zien. Om de ruis überhaupt op te kunnen merken moet u een afdruk van minimaal A3 maken. Met het meegeleverde objectief (Canon EF-S 18-55) treedt al vrij snel een duidelijk zichtbare vignettering op, maar gezien de prijs van het objectief is deze vignettering alleszins acceptabel. De camera is net als alle andere instapmodellen van Canon erop afgestemd om 'mooie plaatjes' te schieten en niet per definitie om correcte, neutrale beelden te maken.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Eenvoudige bediening
  • Automatische sensorreiniging
  • Groot display
  • Kleuren niet neutraal
  • Vignettering met meegeleverd objectief
De Canon EOS 400D is een uitstekende doorontwikkeling van de 350D. De nieuwe technische finesses zoals de reinigingsfunctie en het grote display maken de camera voor amper 900 euro een echt koopje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: Spiegelreflex

Laatste reactie