abonneren

EOS 350D

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Canon zorgde met de EOS 300D voor een prijsdoorbraak bij de dslr-camera's. De EOS 350D is de opvolger van de 300D, met als opvallendste eigenschap zijn 8-megapixel sensor.

De camera is heel compact, maar ligt desondanks goed in de hand met een prettige handgreep. Met de optionele extra batterijhouder wordt die handligging nog beter en hebt u tweemaal zo veel batterijcapaciteit. Deze houder heeft bovendien een verticale ontspanknop: als u de camera verticaal houdt om een opname in 'portretstand' te maken, hebt u toch gewoon rechts boven een ontspanknop, zodat u niet uw hand in een vreemde boog over de camera heen hoeft te houden. Dat is een fraaie voorziening die we meestal alleen op professionele(re) modellen aantreffen.
Het lcd-schermpje aan de achterzijde is naar moderne maatstaven al weer aan de kleine kant. Dat is deels omdat een aantal functies niet op dat scherm wordt weergegeven, maar op een apart smal zwart-wit lcd-scherm dat daar weer boven is geplaatst.
De bedieningsknoppen zijn goed bereikbaar, maar de knoppen aan de rechterkant van het scherm kunnen door hun plaatsing per ongeluk worden ingedrukt. Met name bij de knop voor enkelvoudig/serie/tijdopname wil dat nog wel eens gebeuren. De camera is uitgerust met een aantal speciale onderwerpsprogramma's (zoals sportfotografie, landschapsfotografie en portretfotografie) waarbij automatisch de gunstigste instellingen voor de betreffende vorm van fotografie worden gekozen, en de instellingen voor gevorderde fotografen (sluitertijdvoorkeuze, diafragmavoorkeuze, handmatig). Daarnaast is er een generieke programmastand en een vereenvoudigde groene instelling voor beginners. Een bijzonder programma is A-DEP, waarbij de camera diafragma en scherpstelling koppelt aan een bepaalde scherptediepte in het beeld.

Conclusie
De Canon EOS 350D combineert uistekende beeldkwaliteit, dankzij zijn 8-megapixel ccd met een zeer laag ruisniveau.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: Spiegelreflex