abonneren

Egardia

De winter is in volle gang, het is vroeg donker en dieven worden een stuk actiever. Hoog tijd om je huis extra te beveiligen tegen inbraak.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • snelle en handige installatie
  • prima integratie met pc en smartphone
  • eenvoudige bediening
  • Minpunten
  • zwakke sirene
  • geen hd-camera beschikbaar

Een alarmsysteem is een absolute meerwaarde voor je huis als je extra zekerheid wilt inbouwen tegen inbraken. In de winter zijn inbrekers extra actief, maar toch zien veel mensen af van een alarminstallatie. De meest gehoorde argumenten zijn ‘te duur’, ‘te complex’ en ‘ik heb geen kabels klaargelegd en wil niet in mijn muren slijpen’. Egardia wil al die argumenten de grond in boren met zijn alarmsysteem én plaatst je computer of smartphone centraal.

Eenvoud siert

Het basis alarmsysteem van Egardia bestaat uit een centrale ontvanger, twee bewegingsmelders, een deur- of raamsensor, een afstandsbediening en een bedieningspaneel. Een prima basispakket, al missen we een extra deur- of raamsensor. Je hebt toch meestal een voor- en achterdeur om te beveiligen? Een tweede sensor zal je moeten bijkopen. De installatie van de set is kinderlijk eenvoudig omdat alles, uitgezonderd de centrale ontvanger, draadloos werkt. Plak of schroef de sensoren waar je maar wilt en registreer je centrale ontvanger op de website van Egardia. Je computer of smartphone zegt je wanneer de batterijen moeten worden vervangen. 

Je centrale ontvanger verbind je met een bekabelde internetverbinding, zodat je alarmsysteem bereikbaar is vanaf je computer of smartphone, ongeacht of je nu thuis bent of niet. Voor Android en iPhone is er een specifieke app ontwikkeld, of je logt eenvoudig in via de Egardia website. De iPhone app werkt feilloos, maar aan de Android-versie moet nog worden gesleuteld. Je wordt bijvoorbeeld niet automatisch uitgelogd wanneer je de app verlaat, zodat je steeds manueel moet uit- en inloggen om je alarm in of uit te schakelen.

Alle instellingen van je alarmsysteem verander je trouwens ook gewoon online: de vertragingstijd, het aantal gebruikers, hun pincodes, alles is duidelijk en het houdt de installatiedrempel laag. Bij een inbraak krijg je een telefoontje, een sms’je of een e-mail, aan jou de keuze. Een nadeel: de sirene in de centrale ontvanger is te zwak. De optionele extra luide buitensirene met alarmlicht lijkt ons een beter middel om inbrekers af te schrikken.

Overal verbonden

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je het alarmsysteem in- of uitschakelen met een druk op de knop. Ideaal om aan familie mee te geven in geval van nood, want zo hoef je hen niet je persoonlijke code of de inloggegevens van de website door te geven.

Egardia heeft verschillende extra accessoires te koop, waarvan een camera de meest opvallende is. Hiermee kan je op je smartphone of computer live beelden bekijken, of beelden laten opnemen wanneer het alarm afgaat. Dat klinkt leuk, maar de kwaliteit van de camera is niet goed genoeg. Voor € 199 verwachten we op z’n minst hd-kwaliteit. Daarnaast kan je bitter weinig instellingen aanpassen, omdat de camera geen apart ip-adres genereert. Met je inloggegevens kan je enkel de naam van je camera aanpassen, verder niets.

Bovendien voegt de camera nog eens € 4 toe aan je maandelijks abonnement. Voor dat maandelijks bedrag controleert Egardia wel continu of je camera goed functioneert, en slaat het elke opname in de cloud op voor onmiddelijke toegang. Aan jou om in te schatten of die abonnementsprijs interessant is.

Door de online diensten en relatief lage instapprijs kent het Egardia alarmsysteem (zonder camera) een maandelijks abonnement van € 8,95. Dat is even schrikken, maar door het gebruiksgemak en het gebrek aan jaarlijks onderhoud valt het maandelijkse bedrag te rechtvaardigen. Wil je je thuis eenvoudig beveiligen, zonder technische rompslomp, met een gebruiksvriendelijk systeem? Dan ben je bij Egardia aan het juiste adres.

Geschreven door: C├ędric Van op

Category: Review, Camera's

Tags: beveiliging, egardia, Ip-camera's