abonneren

EasyShare Z710

Met deze nieuwe camera van Kodak voor de serieuze hobbyfotograaf is het niet moeilijk een goede foto te maken.

De nieuwe Kodak EasyShare Z710 combineert geavanceerde foto-functies met de eenvoudige volautomatische snapshotmogelijkheden. Het vereist enige gewenning maar dan kan iedereen er mee overweg en maakt eenvoudig goede kwaliteit foto’s.
Het is een tamelijk grote camera met een zogenaamd spiegelreflexuiterlijk. Hij oogt daardoor wat lomp en past ook zeker niet in je binnenzak. Ook de grote losse lensdop is niet echt praktisch. Dankzij de grote greep licht hij echter heel makkelijk in de hand.

Zoom

De opvallende grote lens is van goede kwaliteit en heeft een grote 10x optische zoom. De vertekening in groothoek en telestand is bijzonder laag. Toch is 10x zoom wel hoog voor een camera zonder beeldstabilisatie. Zelfs met de goede greep is het moeilijk de camera in volledige telestand voldoende stil te houden.
De 7.1 megapixels sensor is goed voor scherpe beelden van ruim voldoende resolutie en weinig ruis. De hoge resolutie maakt het mogelijk de gewenste uitsnede of vergroting te maken. Ook de kleurweergave van de beelden is prima in orde.

Veelzijdig

Naast de volautomatische modus heeft de camera veel scène-instellingen en ook de gebruikelijke handmatige instellingen zowel als correcties zijn aanwezig. Het twee inch display is van goede kwaliteit en levert een helder beeld. Als dat toch niet voldoende is er nog de uitstekende elektronische zoeker met voldoende pixels en helderheid.

EasyShare

In tegenstelling tot wat we van Kodak gewend zijn heeft de camera een Nederlandse taalinstelling net als een Nederlandstalige handleiding.
Dank zij de EaysShare functionaliteit en de rode EasyShare knop is het heel eenvoudig op de camera aan te geven dat zojuist genomen foto’s moeten worden afgedrukt, of (via email) met anderen moeten worden gedeeld. Zo kan de camera eenvoudig op een afzonderlijk aan te schaffen Kodak printerdock worden geplaatst voor het direct printen van de foto’s. Met de meegeleverde Easyshare software is het eenvoudig om de foto’s naar de pc over te zetten voor het bewaren, printen, delen of nabewerken.

Voor de opslag van de beelden is standaard 32 MB intern geheugen aanwezig en voor de externe opslag is er een card-slot voor de ganbare sd-cards.
De camera wordt standaard geleverd met een lithium camerabatterij. In plaats daarvan kunnen ook gewone of oplaadbare AA batterijen worden gebruikt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zoom
  • Beeldkwaliteit
  • Easysshare
  • Groot
  • Geen accu
Een juiste mix van mogelijkheden en gebruiksgemak levert voor iedereen een goede beeldkwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: