abonneren

EasyShare V570

Een bijzondere camera met twee lenzen met elk een eigen ccd.

Daardoor heeft deze zeer platte 5-megapixel camera een zeer interessant brandpuntbereik. De ene lens heeft een vast brandpunt van 23mm(!) omgerekend naar kleinbeeld, de tweede lens is een zoomlens van 39-117mm. Vooral die 23mm is fraai voor wie vaak binnenshuis fotografeert, want dan kun je tenminste de hele zithoek op de foto krijgen in plaats van slechts een deel. Voor landschapsfotografie is zo�n sterke groothoek ook prettig. En omdat sterke groothoeklenzen vaak veel vertekening hebben (kromme lijnen), heeft Kodak er zelfs een softwarematige vertekeningscorrectie bijgedaan!

Er is ook ingebouwde panoramasoftware om meerdere foto�s aan elkaar te plakken. Zet wel de digitale zoom uit, anders gaat de camera tussen 23mm en 39mm digitaal zoomen, met slechte beeldkwaliteit als gevolg. Er zit nu eenmaal niets tussen 23 en 39mm; het is nadrukkelijk géén 23-117mm zoom!

Het stijlvolle ontwerp zou op details wel wat verbeterd kunnen worden. Zo is het deurtje van het sd-cardslot nogal knullig. De gevoeligheid loopt van 64 tot 400 ISO. Er is ook een 800 ISO instelling, maar dan worden vier pixels bij elkaar gebruikt om de gevoeligheid te verhogen, en houdt u dus een 1,3-megapixel beeld over.

De beeldkwaliteit is redelijk, maar als de camera hogere ISO-waarden kiest, wordt het beeld �wollig� en is de ruis goed zichtbaar. Er is ook sprake van vrij veel onscherpte en paarse kleurrandjes in de hoeken, maar dat is zeker bij een 23mm te verwachten. Jammer dat de camera zo irritant traag is bij het wegschrijven van de beelden. De camera wordt geleverd zonder (sd-)geheugenkaartje, maar heeft 32 MB ingebouwd geheugen. Opladen en foto�s overbrengen naar de computer gebeurt via een handige �dock�. De meegeleverde EasyShare-software biedt ruime mogelijkheden om beelden te organiseren en bewerken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Sterke groothoek
  • Geen zoeker
  • Ruis bij hogere isowaarden
Handige camera voor wie veel binnenshuis fotografeert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie