abonneren

DC T700

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Benq DC T700 is een zeer platte digitale camera, met 7 Megapixel en 3x optische zoom. Dankzij een groot touch screen, is deze camera makkelijk te bedienen.

Het meest opvallende aan de zeer platte Benq DC T700 is het 3 inch grote touch screen, waardoor de camera zeer weinig knoppen heeft, maar toch heel makkelijk te bedienen valt. De camera is duidelijk bedoeld als ‘point and shoot’, zoals de Engelsen zeggen, en heeft verder geen echt opvallende technologische snufjes. Wel is er een functie om kaders en andere grapjes aan de beelden toe te voegen, zodat u daar geen speciale software op de computer meer voor nodig heeft en bovendien die foto’s met kaders rechtstreeks vanuit de camera op een televisie zou kunnen vertonen.

Beeldstabilisatie

De Benq DC T700 heeft geen optische beeldstabilisatie (een systeem dat ervoor zorgt dat bewegingen van de camera door altijd iets trillende handen niet voor onscherpe foto’s zorgen), maar wel een elektronische vorm die Benq ‘super shake free’ noemt. Hoe dat exact werkt wordt verder niet uitgelegd, maar verwacht niet dat u daar dezelfde resultaten bereikt als met optische beeldstabilisatie.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is heel behoorlijk, maar u moet wel de hoogste kwaliteit gebruiken en de verscherping terugzetten naar laag. Als de camera op de standaard verscherping staat ingesteld, is het resultaat een oververscherping. Daardoor ontstaan rafelige randen in de foto. De ruisonderdrukking bij hoge ISO-waarden is minder goed. De ISO waarde is een maat voor de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Hoe hoger het getal, hoe minder licht er nodig is om de opname te maken. Is er minder licht nodig, dan kan met een snellere tijd (de zogenaamde sluitertijd) worden gefotografeerd en zo’n snellere sluitertijd ‘bevriest’ als het ware de beweging van het onderwerp (en ook die van de camera). Ook hoeft u minder snel te flitsen als u een hogere ISO-waarde gebruikt. Bij 800 ISO is er ook in lichte delen een duidelijke kleurruis zichtbaar, die flink wordt uitgesmeerd door de softwarematige onderdrukking. Daardoor is de detailscherpte ook al zodanig slecht, dat 800 ISO alleen voor noodgevallen nog iets is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Groot 3.0 inch touch screen
  • Creatieve opties als kaders toevoegen
  • Gunstig geprijsd
  • Matige beeldkwaliteit bij hogere gevoeligheid
De Benq DC T700 is een leuke camera voor als u een platte digitale camera zoekt, met een groot LCD-scherm en eenvoudige bediening. De beeldkwaliteit is redelijk, zeker gezien de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie