abonneren

Cybershot DSC-W50

Fraaie kleine camera met een hoog isobereik.

De Sony Cybershot DSC-W50 is een fraaie kleine 6-megapixel camera met 3x optische zoom (38-114mm kleinbeeld) en een gevoeligheid tot 1000 ISO. De camera wordt geleverd zonder geheugenkaartje, maar heeft 32 MB ingebouwd geheugen. De beeldkwaliteit is goed, en tot 400 ISO is er niet of nauwelijks sprake van ruis. De camera kan daarom gemakkelijk worden gebruikt met een standaard instelling van bijvoorbeeld 200 ISO, want u wint nauwelijks nog iets met lagere waarden.

Bij 800 ISO gaat het ruisniveau wel fors omhoog, en zien we ook duidelijk sporen van een agressieve ruisonderdrukking en een sterke vermindering van de kleurverzadiging. Voor kleinere afdrukjes kan dat nog wel, maar bij grotere afdrukken wordt het zichtbaar. De hoogste waarde van 1000 ISO maakt dat allemaal nog iets minder fraai, en aangezien het verschil tussen 800 en 1000 ISO minimaal is als het gaat om de onderdrukking van bewegingsonscherpte, zouden we die waarde normaal gesproken niet gebruiken.

Het voordeel is wel dat u hem makkelijker snel even kunt instellen, omdat er een aparte �High ISO� keuze op het instelwiel zit. Voor andere waarden moet u via het menu gaan en dat kost tijd. De ingebouwde accu levert bijna 400 opnamen met een lading, en dat is ver boven het gemiddelde. Sony's meegeleverde Cybershot Viewer software is relatief eenvoudig, en zeker niet voldoende voor alles wat u met de foto's zou willen doen. Met name voor beeldbewerking zullen de meeste gebruikers toch naar iets als Photoshop Elements moeten uitwijken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Hoge isowaarde
  • Beeldkwaliteit
  • Geen zoeker
Een fraaie veelzijdige allround camera waarmee snel een opname onder moeilijke lichtomstandigheden wordt gemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord