abonneren

Cybershot DSC-T100

Een stijlvolle 8 Megapixel en 5x optische zoom camera, met een zeer goede beeldkwaliteit en ruime mogelijkheden. Ook bij weinig ligt presteert deze camera bovengemiddeld

De Sony CyberShot DSC-T100 is een hele stijlvolle camera, met een grote schuif aan de voorzijde die de lens beschermt en als aan/uit-knop dienst doet. Met 8 Mpixels en 5x optische zoom is dit een camera met wat hogere specificaties dan het gemiddelde in deze klasse, en dat komt terug in de relatief hoge prijs.

Technologie

Deze camera zit volgepakt met technologische hoogstandjes, zoals gezichtsherkenning, beeldstabilisatie, lichtgevoeligheid tot 3200 ISO, een speciale Dynamic Range Optimizer om contrasten te beheersen, ingebouwde rode ogen correctie en Full HD output (foto’s al dan niet met muziek, filmclips zijn niet HD). De ISO waarde is een maat voor de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Hoe hoger het getal, hoe minder licht er nodig is om de opname te maken. Is er minder licht nodig, dan kan met een snellere tijd (de zogenaamde sluitertijd) worden gefotografeerd en zo’n snellere sluitertijd ‘bevriest’ als het ware de beweging van het onderwerp (en ook die van de camera). Ook hoeft u minder snel te flitsen als u een hogere ISO-waarde gebruikt.

Gezichtsherkenning

Bij gezichtsherkenning herkent de camera automatisch één of meerdere gezichten in de foto als u een foto van mensen maakt. Vervolgens kan de camera daar een aantal instellingen op afstemmen, zoals de belichting, de scherpstelling, de kleur van huidtinten en de dosering van eventueel flitslicht. De CyberShot DSC-T100 is eenvoudig te bedienen, dankzij de ingebouwde handleiding die op het grote 3.0 inch LCD-scherm kan worden getoond. De beeldkwaliteit is goed, en vooral de ruisvrije weergave tot 800 ISO is opvallend. Pas bij 1600 ISO wordt dit minder en verliest de camera details door de ruisonderdrukking.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Zeer hoge beeldkwaliteit
  • Ruisvrij tot 800 ISO
  • Beeldstabilisatie
  • Gezichtsherkenning
  • Relatief duur
De Sony CyberShot DSC-T100 is niet alleen een zeer fraaie camera om te zien, hij heeft ook indrukwekkende prestaties. De beeldkwaliteit is zeer hoog, en het is opvallend hoe mooi ruisvrij de beelden zelfs bij 800 ISO nog zijn. Alle waar voor zijn geld, want deze camera kost dan ook wat meer dan het gemiddelde model in deze klasse.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: