abonneren

Coolpix S6

Compacte camera met veel extra's waaronder ingebouwde wifi.

De Nikon Coolpix S6 is een platte 6-megapixel camera met 3x optische zoom (35-105mm) en een gevoeligheidsbereik van 50 tot 400 ISO en Auto ISO. Op het eerste gezicht lijkt het daarmee een wat klassieke camera, zonder bijvoorbeeld de nieuwste snufjes om bewegingsonscherpte te bestrijden. Maar schijn bedriegt. Net als bij HP R serie camera's heeft Nikon bijzondere ingebouwde software. De rode-ogen-correctiesoftware treffen we alleen bij Nikon en HP aan, en ook de 'digitale invulflits' om schaduwen op te lichten is handig. HP noemt dit 'Adaptive Lighting', bij Nikon heet het 'D-Lighting'. Deze functie hoeft u niet van tevoren aan te zetten, maar kunt u oproepen nadat de foto is gemaakt. Er wordt dan een kopie van de foto gemaakt met 'D-Lighting' correctie, zodat u later kunt kiezen welke u de beste vindt.

De belangrijkste reden om deze camera te testen is omdat het een van de eerste modellen met ingebouwde wifi-connectie is. Hebt u een draadloos netwerk, dan kan deze camera de foto's meteen naar de computer sturen in plaats van op het sd-kaartje op te slaan. Dat biedt leuke mogelijkheden, zoals in seconden de foto's op een groot scherm vertonen bij evenementen. Foto's die wel op het sd-kaartje zijn opgeslagen kunnen bij thuiskomst draadloos naar de pc worden overgezet. De camera heeft ook 20 MB ingebouwd geheugen.

Voor het opladen van de accu en het overbrengen van beelden via usb of een video-uitgang wordt een dock meegeleverd. De beeldkwaliteit is goed, maar niet beter dan de concurrentie. Met 'PictMotion' stelt u diashows met muziek samen op de camera. Als computersoftware levert Nikon PictureProject mee, een programma waarmee beelden kunnen worden beheerd, afgedrukt, verstuurd, bekeken en gearchiveerd, maar dat slechts basale bewerkingsmogelijkheden biedt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Automatische beeldcorrectie
  • Wifi, met live fotoshow.
  • Geen zoeker
Handige camera voor wie graag beeldproblemen automatisch wil laten verhelpen. Voor de live fotoshows is de wifi-functionatiteit erg handig.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie