abonneren

Casio EX-ZR200 compactcamera

Compact-camera’s moeten van goeden huize komen willen ze nog genoeg meerwaarde bieden. Veel mensen hebben inmiddels een smartphone met een zeer schappelijke camera en deze groep zal niet zo snel een kwalitatief misschien net iets betere camera los kopen. Maar de EX-ZR200 is niet een net iets betere camera: het is het vlaggenschip van Casio op het gebied van compact-camera’s.

None

De Casio EX-ZR200 is een bijzonder veelzijdige, snelle en kleurechte compactcamera. En dat voor een scherpe prijs. Want 269 is niet veel geld voor een camera die zoveel plezier kan bieden. Hij kan zowel interessant zijn voor beginners als gevorderden. Kortom: een aanrader.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Bloedsnel
  • Goede beeldkwaliteit
  • Batterijduur
  • Minpunten
  • Ruis bij weinig licht

Het toestel heeft een 16.1 megapixel CMOS-sensor. Deze wordt belicht met behulp van een zoomlens die 12.5 keer optische zoom biedt. Dat de sensor, motoriek en processing van hoge kwaliteit zijn, blijkt wel uit het feit dat we binnen een seconde een foto kunnen maken. En dat vanuit de uitstand van de camera. 

Bloedsnel

Hoe snel de sluiter zijn werk kan doen, blijkt wel als we de burst-modus inschakelen. De Casio gaat dan tekeer als een machinegeweer. Echter: zonder in te boeten op kwaliteit: de foto’s zijn bijzonder kleurecht en haarscherp. Kortom: Casio bewijst dat het zonder meer de moeite waard kan zijn om een goede compactcamera naast de smartphone in de zak te houden bij een stedentripje of familiedag.

Extra functies

Een kenmerk van spiegelreflex-camera’s die amateurfotografen erg aanspreekt is het scherpte-diepte-effect. Dat kan helpen een object uit te lichten; de aandacht gaat naar het gefotografeerde object, terwijl de rest onscherp blijft. Het brengt diepte en tevens geeft het sfeer en ziet het er ‘chique’ uit.

Daar heeft de EX-ZR200 de functie Blurred Background voor en die werkt opvallend goed. De Premium Auto Pro functie is ook het vermelden waard, waarbij het toestel onder lastige lichtomstandigheden supersnel een aantal foto’s maakt en combineert voor het best mogelijke resultaat. Toch moeten we wel zeggen dat de camera buiten een stuk beter presteert dan binnen. De camera laat wat ruis zien bij minder goede lichtomstandigheden. Dat hebben we wel eens een tandje beter gezien. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: