abonneren

Canon EOS M compacte systeemcamera

Canon introduceert met de EOS M zijn eerste compacte systeemcamera. Spiegelreflex-kwaliteit in een compact jasje zonder spiegel.

Canon is hiermee een van de laatste grote cameramerken die in dit segment stapt dat door Olympus is bedacht en navolging heeft gekregen bij Panasonic, Samsung, Nikon, Sony en nu dus ook Canon.

Een CSC (Compact System Camera) is een camera met verwisselbare objectieven en een sensor die hetzelfde formaat heeft als bij een spiegelreflexcamera. Een grotere sensor betekent doorgaans minder ruis. De sensor is in het geval van de Canon EOS M gelijk aan die van de onlangs geïntroduceerde EOS 650D. Het is een 18 megapixel cmos-sensor in het APS-C formaat.

De camera heeft Canons nieuwste Digic 5 beeldprocessor die zorgt voor een snelle beeldverwerking. De gevoeligheid gaat standaard tot 12800 ISO. De EOS M heeft achterop een 3 inch ‘Clear View LCD II’ touchscherm dat zorgt voor een eenvoudig bediening.

Canon introduceert voor de EOS M nieuwe compact type EF-M-objectieven. Met een Mount Adapter zijn ook de bestaande Canon EF-objectieven te gebruiken. Uiteraard kun je met deze camera ook full HD video-opnamen maken, inclusief de mogelijkheid om tijdens het filmen een foto te maken. De EOS M is vanaf begin oktober beschikbaar en zal in het zwart, wit, rood of zilver verkrijgbaar zijn. De EOS M met een 18-55 mm kit kost € 849

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie