abonneren

Canon EOS 650D voor beginners

Canon heeft de EOS 650D geïntroduceerd. Een nieuwe, gebruiksvriendelijke digitale spiegelreflexcamera (DSLR) met touchscreen bediening. Omdat de EOS 650D intelligente, automatische opname-instellingen combineert met een serie geavanceerde functies en mogelijkheden, is deze camera volgens Canon ideaal voor beginnende fotografen.

De EOS 650D beschikt over een dubbel AF-systeem. Dit systeem zorgt voor scherpe details bij foto’s en biedt continu-AF bij het vastleggen van filmbeelden. Het hart van de camera wordt gevormd door een 18 Megapixel Hybrid CMOS-sensor en DIGIC 5 beeldprocessor. Dit stelt volgens Canon de EOS 650D in staat met een snelheid van 5 frames per seconde scherpe opnamen met volledige resolutie te maken.

EOS 650D hulpmiddelen

Twee nieuwe opnameprogramma’s op het programmawiel helpen beginnende fotografen in situaties met een moeilijke belichting. HDR Backlight Control gebruikt 3 verschillende belichtingen – onderbelicht, juist belicht en overbelicht – om zo moeilijke scènes met tegenlicht vast te leggen. Deze opnamen worden tot één HDR-opname gecombineerd, die ook de details in de lichte en donkere delen laat zien. Handheld Night Scene maakt het mogelijk om zonder statief goede avondopnamen te maken. Met deze functie  worden 4 verschillende beelden vastgelegd en gecombineerd tot één scherp detailrijk resultaat.

Basic+ brengt je voorbij de standaard automatische instellingen en biedt een aantal voorinstellingen die je kunt gebruiken om de sfeer van een opname te wijzigen. Creatieve filters zijn toe te passen met behulp van het touchscreen en nieuwe effecten als ‘Art Bold’ en “Water Painting’ zijn toegevoegd.

Voor mensen van het kaliber ‘mikken & klikken’ is er de Scene Intelligent Auto modus. De scène wordt geanalyseerd en automatisch worden door de EOS 650D de beste instellingen geselecteerd.

Canon EOS 650D prijs, beschikbaarheid en kenmerken

De Canon EOS 650D is vanaf 15 juni verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 849. Hieronder zie je de belangrijkste kenmerken:

• 18 Megapixel APS-C Hybrid CMO-sensor
• Full-HD films met handmatige bediening en continu-AF
• Continu fotograferen met 5 fps
• Variangle Clear View LCD II Touchscreen
• ISO 100-12.800 gevoeligheid, uitbreidbaar tot ISO 25.600
• 9-punts wide-area AF
• Geïntegreerde Speedlite Transmitter

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: Eos, dslr, spiegelreflexcamera's