abonneren

Apple krijgt patent Lytro-achtige lichtveldcamera

De iPhone van de toekomst kan mogelijk foto’s maken die achteraf scherp te stellen zijn. Apple heeft namelijk een patent in handen voor een digitale camera die het focuspunt op zijn foto’s kan bepalen nadat deze geschoten zijn. Deze lichtveldtechniek wordt ook gebruikt in de Lytro camera.

De patentaanvraag beschrijft een camera die in een lagere resolutie foto’s kan maken die achteraf scherp te stellen zijn. Ook moet de camera in hoge resolutie traditionele foto’s kunnen maken. Het apparaat waarin de speciale camera verwerkt zit, moet met een druk op de knop kunnen wisselen tussen deze twee cameramodi.

Zoals gezegd wordt deze lichtveldtechnologie ook al gebruikt in de Lytro camera, die Computer Idee eerder besprak in een video-item. Apple’s nieuwe patent is hierop gebaseerd, maar kan dus naast de lichtveldfoto’s ook gewone foto’s maken. De Lytro kan dit niet.

Apple’s patent wijst er bovendien op dat de technologie gebruikt kan worden in een bestaand product, bijvoorbeeld een smartphone, of een nieuw apparaat, zoals bijvoorbeeld een toekomstige Apple-camera.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple werkt aan een gemakkelijk te gebruiken digitale camera. De eerste geruchten doken op na het verschijnen van Steve Jobs’ biografie, waarin de Apple-oprichter zijn wens voor een digitale camera in detail uitspreekt. In de biografie omschrijft Jobs ook een ontmoeting tussen de oprichter van Lytro en hemzelf.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: Lytro

Nieuws headlines

Laatste reactie