abonneren

Zi6

De Flip-pocketvideocamera is één van de meest populaire gadgets in Engeland en Amerika. In Nederland is het apparaat nog vrijwel nergens te bekennen, maar een aantal concurrerende producten duikt inmiddels wel al op. Een hiervan is de Kodak Zi6.

De Kodak Zi6 is een kleine videocamera die u makkelijk in uw borstzak laat glijden. De Zi6 neemt high-definition videomateriaal op in 720p-formaat (1280x720) en heeft daar al een voordeel boven zijn meeste concurrenten die nog op 640x480 opnemen. Ook geeft Kodak de mogelijk verschillende camerastanden te selecteren. De normale hd-modus schiet op 30 frames per seconde, maar het is ook mogelijk om op 60 fps te schieten voor een mooie slow-motion weergave. Dit is een leuk extraatje waar mensen dankbaar gebruik van zullen maken.

Het is ook mogelijk terug te schalen naar 640x480 of foto's te schieten op drie-megapixel resolutie. Het 2,4-inch lcd-scherm is helder en duidelijk afleesbaar. De camcorder ligt prettig in de hand bij het maken van shots. Met de bouwkwaliteit zit het ook wel snor; de Zi6 zal kleine ongelukjes zeker overleven.

Videomateriaal wordt opgeslagen in H.264-formaat zodat u het eenvoudig op uw iPod of YouTube kunt zetten. De meegeleverde Media Impression-software biedt eenvoudige bewerkingsmogelijkheden en kan de filmpjes voor u naar YouTube uploaden. Het pakket draait alleen op pc's, maar op een Mac zijn de video-opnames zelf in ieder geval gewoon af te spelen. Wie iMovie heeft kan de opnames hiermee bewerken.

Eigenlijk is het enige minpunt de magere hoeveelheid intern geheugen (128 MB), waar amper een paar minuten aan hd-materiaal op opgeslagen kan worden. Een extra sd-kaartjes is dus onontbeerlijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • compact doch solide
  • goede videokwaliteit
  • eenvoudig in het gebruik
  • weinig intern geheugen
  • vereist los sd-kaartje
Het compacte ontwerp en de ondersteuning van high-definition video maken de Zi6 een uitstekende keuze voor wie snel en eenvoudige leuke videoclips wil schieten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camcorders

Tags:

Laatste reactie