abonneren

Panasonic HDC-SD700

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De zomer staat weer voor de deur! Hét moment om een nieuwe camcorder voor de zomervakantie te kopen. Nu kun je voor minder dan € 200 een simpele Flip aanschaffen, maar als je jouw herinneringen écht van het scherm wilt laten spatten, dan ga je natuurlijk voor een high-end camcorder.

De Panasonic SD700 is een lichte camera die er goed uitziet. Op de bovenkant van de camera zit een microfoon om 5.1-geluid op te nemen. De accessoireschoen, die los wordt bijgeleverd, moet je daarom aan de zijkant plaatsen. Het voordeel van deze accessoireschoen is dat deze het oude, grote formaat heeft, waardoor eerder aangeschafte accessoires gewoon kunnen worden gebruikt. Pal onder deze schoen zitten de aansluitingen voor een microfoon en koptelefoon.

De Panasonic-camcorder is verder uitgerust met een multifunctionele ring rond de lens, die kan worden ingezet om te zoomen, de witbalansmodus te kiezen, het diafragma in te stellen of de scherpte te regelen. Erg handig is het Camera Function-knopje, waarmee je tijdens het filmen snel kunt overschakelen op een andere modus voor de instelring.

Het lcd-scherm is klein met z’n 3-inch diagonaal, maar geeft een duidelijk beeld in wisselende lichtsituaties. Aan de onderkant van het lcd-paneel zitten knoppen om de verschillende menu’s te activeren, de opname te starten en te stoppen en om te zoomen. De SD700 heeft ook een zoeker die alleen te gebruiken is met een dichtgeklapt lcd-scherm.

Het menu van de camcorder ziet er niet fraai uit, maar is wel makkelijk te bedienen. Een groot deel van de functies is ook op te roepen tijdens het filmen via het snelmenu op het scherm. Dit werkt erg prettig en snel, maar het zou nog beter kunnen als je niet elke keer opnieuw hoeft te drukken om een specifieke waarde te selecteren.

De SD700 is van alle gemakken voorzien. Er is een volumemeter, een zebrafunctie, er zijn peakinglijnen, verschillende hulplijnen voor het kadreren en verschillende witbalansinstellingen. Na een uurtje oefenen ben je zonder meer vertrouwd met de meeste functies. Een minpuntje is dat je het geluidsniveau tijdens het filmen niet kunt bijregelen. Dit kan alleen via een apart menu.

Deze Panasonic-camcorder beschikt niet over intern geheugen. De SD700 slaat in de beste resolutie full-hdbeelden op met vijftig progressieve beelden per seconde en een bitrate van 28 Mbit/s. Op een 32 GB sdhc-kaart kun je in dit formaat maximaal 160 minuten video opslaan. De vijftig progressieve beeldjes per seconde zorgen ervoor dat er geen flikkering in het beeld optreedt.

Niet alleen het beeld van de SD700 ziet er goed uit, ook het geluid klinkt mooi. Wel moet je daarvoor eerst het geluidsniveau van de microfoon afstemmen met een koptelefoon, want de microfoon is zo gevoelig dat deze van alles van de omgeving registreert. Met de bijgeleverde batterij kun je ruim een uur filmen. Prettig is het dat Panasonic een externe acculader meelevert, zodat je tijdens het filmen een tweede accu op kunt laden.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • functies instelwiel met druk op de knop te wisselen
  • makkelijk te bedienen menu
  • scherm is klein
  • losse accessoireschoen
De Panasonic HDC SD700 is een prima camcorder voor iedereen die handmatige instellingen wil maken. De bediening is prettig, ondanks het wat kleine lcd-scherm, en de beelden zijn zeer goed van kwaliteit.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Review, Camcorders

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie