abonneren

MinoHD

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Flip MinoHD-camcorder is even groot als zijn voorganger, de Flip Mino, maar neemt nu ook in hd-formaat op. In 720p-resolutie, welteverstaan.

De letters HD toevoegen aan een productnaam maakt het product niet meteen zalig. Dat geldt zeker voor de MinoHD, want hoewel de camera inderdaad in 720p-resolutie opneemt zijn de resultaten niet te vergelijken met die van een échte hd-camcorder. Dit soort camera's kosten het dubbele van deze Flip, maar wie niet van plan is om bruiloften of babyfilmpjes vast te leggen heeft aan de MinoHD meer dan genoeg.

De behuizing van de camcorder is 10 centimeter hoog en minder dan 2 centimeter diep, hoewel de lens wat uitsteekt aan de voorzijde. De MinoHD is in een oogwenk gebruiksklaar. Om op te nemen drukt u op de rode knop, nogmaals op deze knop drukken stopt de opname. De rest van de toetsen lichten op wanneer u de camera gebruikt: met boven en beneden bedient u de digitale zoom, met links en rechts springt u door de opnames heen om ze te bekijken. Er is 4 GB geheugen aan boord, voldoende voor een uur aan videomateriaal. Het geheugen kan niet uitgebreid worden.

Het is niet mogelijk beelden in de camera te bewerken, maar de opnames kunnen wel bekeken en verwijderd worden op het kleine schermpje. De MinoHD kan aangesloten worden op een tv, maar alleen met de meegeleverde composietkabel. Hiermee kunt u geen hd-beelden bekijken, dus voor de beste kijkervaring sluit u de camera met de ingebouwde usb-stekker op uw pc of Mac aan. De MinoHD kan zichzelf via deze usb-stekker opladen.

De software is op de camera zelf aanwezig en installeert zichzelf automatisch. U kunt er mpeg4-clips mee bekijken en bewerken. Overigens wordt het opnameformaat door vrijwel elk populair videobewerkingspakket herkend.

De opnamekwaliteit is behoorlijk goed voor zo'n klein apparaatje. Pas wanneer we opnames proberen te maken onder slechte lichtomstandigheden stuiten we op de grenzen van de MinoHD. De opnames zijn wel wat blokkeriger dan we gewend zijn van een 720p-resolutie.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • licht en klein
  • neemt in 720p op
  • geheugen niet uitbreidbaar
De beeldkwaliteit van de Flip MinoHD is fors verbeterd ten opzichte van de vorige Flip-camcorder. De MinoHD is dan ook prima bruikbaar om uw vakantie mee te filmen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camcorders

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord