abonneren

G-Shot HD520

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De Genius G-Shot HD520 zult u niet veel aantreffen in Nederland; de camcorder wordt alleen via grijze import bij webwinkels verkocht. Jammer, of het misschien maar goed ook?

Net als de Flip MinoHD is de G-Shot HD520 een camcorder op zakformaat die 720p-beelden vastlegt. Maar dat is niet alles: de HD520 kan ook foto's schieten, werkt als webcam en heeft een ingebouwde mp3-speler en ebook-reader. Zijn 2,5-inch lcd-scherm is uitklapbaar en roteerbaar en het interne geheugen kan worden uitgebreid met sd-kaartjes. Als klap op de vuurpijl is de HD520 ook nog eens goedkoper dan de MinoHD. Dat moet dus wel een aanrader zijn, nietwaar?

Om te filmen houdt u de G-Shot vast als een pistool, arm gestrekt. De camcorder is daarbij niet zo klein en licht als de Flip: op het breedste punt meten we maar liefst vier centimeter. Aan de rechterzijde vinden we een bedieningsknop voor de 5x digitale zoom, net als een knop om de flitser handmatig in- en uit te schakelen bij het fotograferen. Vier knoppen zitten binnen duimbereik en bedienen het menu. Een schakelaar aan de bovenzijde laat u kiezen tussen normale focus en macrostand.

Ongeacht welke focusstand u kiest weet de G-Shot geen geweldige videobeelden te leveren. Dat ligt vooral aan de matige lens. We brengen binnenshuis en buitenshuis tijd met de camera door, maar in alle gevallen zijn de resultaten matig. De videobeelden zijn korrelig of wazig, met artefacten die de details verhullen. Zo heeft het dus geen zin in hd te filmen. De beelden zijn overigens wel goed geschikt voor wie van plan is ze op het web te publiceren.

De andere mogelijkheden van de G-Shot variëren van goed tot waardeloos. De mp3-speler doet wat we ervan verwachten, maar het lezen van ebooks op het 2,5-inch scherm is een drama. De foto's die de HD520 weet te produceren zijn redelijk, maar winnen het niet van een eenvoudige digitale compactcamera.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 720p video
  • uitbreidbaar geheugen
  • hdmi-uitvoer
  • 2,5-inch lcd
  • matige beeldkwaliteit
  • geen optische zoom
  • overbodige features
De Genius G-Shot HD520 is één van de goedkoopste hd-camcorders die u kunt vinden. Maar daarbij moeten we aantekenen dat de beeldkwaliteit veel slechter is dan die van een fatsoenlijke hd-camera, zoals de Everio X. Zelfs de Flip MinoHD produceert aanzienlijk betere beelden. De camera voldoet voornamelijk voor wie zo nu en dan eens een filmpje op het web wil zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camcorders

Tags:

Laatste reactie