abonneren

Camcorder op Kickstarter haalt $100.000 binnen

Kickstarter lijkt steeds belangrijker te worden voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Zo haalt de Digital Bolex, een camcorder die hd-filmmateriaal in raw-formaat wegschrijft, maar liefst $100.000 aan fondsen binnen in nog geen 24 uur.

Steeds meer mensen die een goed idee voor een product hebben, wenden zich tot Kickstarter. Deze site is bedoeld als ontmoetingsplek tussen mensen met een visie, en mensen die geld over hebben voor (nog niet bestaande) producten. Op Kickstarter geef je aan waar je geld voor inzamelt, je geeft aan hoeveel geld je nodig hebt om het product daadwerkelijk in productie te brengen, en vervolgens hoop je dat je voldoende 'backers' krijgt die geld over hebben voor je project.

Dat Kickstarter een succesverhaal lijkt te worden, wordt eens dik onderstreept door het verhaal van de Digital Bolex. Het gaat hierbij om een digitale hd-camera die in 2048 x 1152-resolutie filmt, volgens de makers het digitale equivalent van Super 16mm. Het verschil met normale hd-camera's is dat de Digital Bolex filmt in een ongecomprimeerd raw-formaat, zodat er geen beeldverlies kan optreden door bewerkingen in de camera.

Wil je een Digital Bolex in je bezit krijgen, dan zul je minimaal $2500 moeten inleggen -- overigens een heel redelijk bedrag voor een dergelijke camera. De Digital Bolex is een daverend succes: binnen 24 uur had bedenker Joe Rubinstein maar liefst $100.000 aan steun binnen, het bedrag dat nodig is om de camera in productie te brengen. Een dag later staat de teller zelfs op bijna $290.000, met nog 28 dagen te gaan; hierdoor is het ook mogelijk voor Joe Rubinstein om speciale software voor de camera te gaan ontwikkelen. Ook nieuwsgierig geworden? De Digital Bolex is hier te vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Camcorders

Tags: camcorders

Laatste reactie