abonneren

Zen Cart 1.3.8

Zen Cart is een besturingssysteem onafhankele webwinkel die u kunt installeren in uw webruimte, mits uw hostingprovider de mogelijkheden PHP en MySQL biedt. En dan nog is het implementeren van Zen Cart geen sinecure.

Het installeren van deze gratis, platformonafhankelijke software gaat snel. Wel is het van belang dat u over voldoende rechten bezit om uw hostingomgeving aan te kunnen passen om bijvoorbeeld ssl-beveiligingscertificaten aan te maken. Zencart geeft aan wat u nodig hebt en waar u het kunt downloaden. Aanpassen van het uiterlijk en indeling van de standaardsjabloon gaat niet eenvoudig. Het kost heel veel tijd om in het cms de juiste instellingen te vinden door de ingewikkelde namen en onduidelijke invoer- en wijzigingsvelden. Daarnaast moeten er regelmatig php-bestanden worden aangepast die niet vanuit het cms zijn te openen. De boxen aan de linker- en rechterkant van de sjabloon zijn in en uit te schakelen, maar het wordt ons niet duidelijk hoe u deze kunt aanpassen. Er zijn geen voorgedefinieerde sjablonen om het totale uiterlijk of de kleurpaletten te veranderen, dus als u snel aan de slag wilt, kunt u het beste een kant-en-klare template kopen op internet. Artikelen en rubrieken kunt u een voor een toevoegen. Dit lukt prima, maar het cms werkt ook hier niet prettig. Er zijn veel invoervelden en door het ontbreken van popup-infoboxen is het vaak onduidelijk wat u precies moet invullen.

Zencart ondersteunt alle bekende betaalmethoden, zoals iDeal, PayPal en creditcards, nadat u in het cms daarvoor de verschillende modules hebt geïnstalleerd en een keuze hebt gemaakt voor een Payment Service Provider (PSP). Helaas staan er standaard weinig Nederlandse psp's in, maar wie op het forum zoekt, komt een aantal Nederlandse psp's tegen die werken met Zencart. U kunt klantgegevens, lopende bestellingen en betalingen monitoren en Zencart registreert de meest bestelde en bekeken artikelen. Daarnaast kunt u eenvoudige nieuwsbrieven en kortingsbonnen versturen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • lastig cms
  • weinig lay-outkeuze
Als u helemaal niet thuis bent in de technieken van het bouwen van websites, zal Zencart veel tijd kosten. Als alles eenmaal draait en u bekend bent met het rommelige cms, kunt u met Zencart uw webshop beheren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord