abonneren

YouTube Unblocker blijkt gevaarlijke Firefox-add-on

Mozilla heeft de populaire Firefox-add-on YouTube Unblocker ironisch genoeg geblokkeerd. Deze bleek namelijk stiekem Adblock Converter mee te installeren, die door virusscanners als malware wordt aangemerkt.

YouTube Unblocker kon dit doen door aanpassingen aan de veiligheidsinstellingen van de browser te doen in het user.js-bestand. Daarmee kon de blocklist van Firefox genegeerd worden, die normaal gesproken schadelijke add-ons buiten de deur houdt.

De honderdduizenden gebruikers van YouTube Unblocker kozen voor de add-on om YouTube-video's te bekijken die eigenlijk niet afgespeeld kunnen worden in hun regio. Het advies aan hen is dan ook om deze direct te deïnstalleren.

Add-on verwijderen in Safe Mode

Daarna moet ook nog de schadelijke Adblock Converter worden verwijderd. Die is binnen Firefox alleen te vinden in de Safe Mode, verder zit 'ie goed verborgen. Ook moet de installatiemap van Firefox opgeschoond worden van alle verwijzingen naar de add-ons. 

Blocklist opnieuw inschakelen

Tot slot moet de blocklist weer handmatig ingeschakeld worden. Dat kan door in de adresbalk about:config te typen en daar 'enable' te kiezen bij de volgende instellingen: Xpinstall.signatures.required, extensions.blocklist.enabled, extensions.blocklist.url, extensions.blocklist.detailsURL en extensions.blocklist.itemURL.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: YouTube, Firefox, Plugin, unblocker

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord