abonneren

Yahoo Messenger

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Yahoo Messenger.

Er gebeurt van alles als u Yahoo Messenger installeert. Het lijkt wel een kerstboom met al die toetsers en bellen. Er verschijnen popupvensters met reclame en een browser met een eigen toolbar, maar gelukkig kunt u het meeste uitschakelen en wordt u alleen geconfronteerd met een kleine advertentie onderin het beeld.

Yahoo Messenger maakt gebruik van uitgebreide profielen die u eenvoudig kunt aanpassen. Importeren van contactpersonen uit andere accounts lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Het grote probleem is dat Yahoo Messenger alleen .com-domeinen herkent en niet de accounts van bijvoorbeeld Live.nl. Dit is onhandig, want daardoor moet u iedereen met dergelijke accounts handmatig gaan uitnodigen.

Hebt u de contactpersonen eenmaal in uw lijst staan, dan kunt u hun gegevens verder aanvullen en Yahoo Messenger verder optimaliseren. Erg handig is dat u vanuit de Yahoo Messenger direct uw online profiel kunt bijwerken op Yahoo zelf. Daarnaast kunt u plugins installeren voor het delen van muziek, een agenda of om de weerberichten in te laden.

De webcambeelden die Yahoo Messenger toont, zijn redelijk goed in klein formaat, maar in fullscreen worden ze schokkerig en vlekkerig. Het geluid is een stuk minder dan bij veel andere applicaties. Het klinkt net alsof u in een grote, lege fabriekshal staat en daardoor hoort u soms een vervelende echo.

U mag bestanden versturen, maar het is niet mogelijk om uw desktop of een applicatie te delen. Aardig is de functionaliteit om ook na de chatsessie uw webcam open te laten staan. U kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken om uw kamer te monitoren terwijl u weg bent.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitgebreide profielen
  • webcam kan ook na chatsessie aanblijven
  • beeld en geluid niet zo goed
  • geen desktop of applicatie delen
Yahoo Messenger is best een aardig programma. Het is dan ook zonde dat het beeld en geluid van mindere kwaliteit zijn, het programma niet in de Nederlandse taal verkrijgbaar is en dat het lastig is om contactpersonen van MSN of Google te importeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: