abonneren

Yahoo! Go 2.0

Op de pc lijkt Yahoo! verslagen, op het mobieltje lonkt de winst. Een completere internetsuite dan Yahoo! GO is er niet.

In vergelijking met Google en Microsoft neemt Yahoo! een bescheiden plaats in: op alle fronten (zoekmachine, advertenties, webmail en kaartdiensten) heeft het een achterstand. Naast de uitstekende fotodienst Flickr is er één ander gebied waarop Yahoo! uitblinkt: Yahoo! GO voor mobiele telefoons. Geen enkele aanbieder heeft zo’n complete suite om internet toegankelijk te maken op het mobieltje.

Yahoo! GO is geoptimaliseerd voor het kleine scherm en gebruikt widgets: applicaties die toegang geven tot zoekmachine oneSearch, webmail, nieuws, kaarten, beleggingsinformatie en meer. Ook is er een Flickr-widget om foto's te uploaden, bekijken en beheren.

Yahoo! GO 2.0 kent een korte laadtijd en de e-mailwidget kan gangbare bijlagen openen als Word-, Excel- en pdf-bestanden. In de kaartwidget kunt u satellietbeelden en hybride kaarten bekijken en op sommige toestellen is zelfs gps-ondersteuning mogelijk.

Nieuw zijn de agenda- en adresboekwidgets. Vanuit het adresboek kunt u met één klik een routebeschrijving opvragen. Yahoo! biedt GO aan via de website, maar gokt vooral op overeenkomsten met mobiele providers en toestelfabrikanten. Het idee om een complete suite aan te bieden is slim: als mobiele telefoongebruikers zelf alle losse applicaties bij elkaar moeten sprokkelen (zoals bij Google), haken ze snel af.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • complete suite
  • Nederlandstalig
  • moeilijk uitbreidbaar
  • ongeschikt voor andere mail-, adres- en agendadiensten
Yahoo! GO zit doordacht in elkaar en ziet er goed uit. Toch is er een bezwaar: u zult naar de mail-, adresboek- en agendadiensten van Yahoo! moeten overstappen om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Want daar is het Yahoo! natuurlijk allemaal om te doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: