abonneren

Xtreme Webdesigner 5

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Voor weinig geld een professioneel ogende website maken, zonder één regel te programmeren. Dat is een mooie belofte. Maakt Xtreme Webdesigner deze belofte waar?

Xtreme Webdesigner 5 wordt aangeboden als 'totaaloplossing voor perfecte websites': met dit softwarepakket kan iedere leek zelf een website bouwen en online plaatsen. Bovendien kunt u eenvoudige Flashanimaties maken die u op de webpagina's kunt invoegen.

Na het opstarten ziet u een lege pagina. Hierin plaatst u de elementen, zoals tekst en afbeeldingen, om zo zelf uw website te ontwerpen. Toch ligt het meer voor de hand om te kiezen voor één van de ingebouwde templates. U hebt de keuze uit 25 ontwerpen in verschillende uitvoeringen, die er allemaal professioneel uitzien. In deze templates kunt u alle teksten en afbeeldingen naar eigen inzicht aanpassen. Vervolgens kunt u de pagina's aan elkaar koppelen en op een server publiceren. Als beginner is het waarschijnlijk wel even puzzelen op de structuur van een website, maar het programma is behoorlijk gebruikersvriendelijk en bovendien zijn er Nederlandstalige voorbeeldvideo's meegeleverd.

Hoewel de meegeleverde templates er professioneel uitzien, geldt dat niet voor de code waarmee de pagina's opgebouwd worden. De website wordt achter de schermen met een flinke overdaad aan code en scripts gegenereerd. Als gebruiker ziet u daar niets van, maar er bestaat – vooral na herhaaldelijk updaten – een kans dat de website opeens problemen gaat opleveren. De website kan bijvoorbeeld functionaliteit verliezen of het uiterlijk kan deels veranderen. Ook als er een nieuwe versie van een webbrowser uitkomt is het mogelijk dat uw website opeens niet meer goed werkt. Dan hebt u alsnog een programmeur nodig om de onzuivere code op te schonen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • lage kosten
  • professioneel ogende templates
  • onzuivere code
  • enig inzicht benodigd
  • altijd templates, dus niet uniek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie