abonneren

Wyzo 3

De nieuwe Engelstalige Wyzo browser belooft u een nieuwe multimediale ervaring. U zult zeker een ervaring rijker zijn, maar als u de browser installeert onder Vista, is dat geen positieve.

Wyzo is gebouwd op Firefox. Door add-ons tijdens de installatie toe te voegen en het uiterlijk te veranderen, zou het van Firefox moeten afwijken. Dat doet het niet. Het uiterlijk is precies hetzelfde, omdat het Wyzo-thema niet wil laden. Ook niet nadat we Wyzo.exe compatibel hebben gemaakt voor Windows XP, zoals op het Wyzo-forum wordt gesuggereerd. De Cooliris plug-in, voor een 'cinematic' ervaring, werkt niet. Als we deze opnieuw installeren, crasht Wyzo keer op keer. Ook de Quick Tabs om op een geavanceerde visuele wijze tussen tabbladen te navigeren, functioneert niet en de beloofde bijzondere manier om multimedia te bekijken en delen met anderen vinden we nergens. Overigens lost de-installeren van Firefox niets op.

Positief is dat Wyzo een geïntegreerde torrent-downloader en een download-accelerator aan boord heeft. Bij het starten van Wyzo wordt u de mogelijkheid geboden om te zoeken in de grote torrent-machines van YouTorrent, Mininova, Vuze en Torrentz. Na het aanklikken van een torrent wordt deze in de meeste gevallen direct in het downloadvenster geplaatst. Echter zijn een groot aantal torrents op deze wijze niet te downloaden. Via de add-ons kunt u de download- en uploadsnelheid bepalen en aangeven waar u de bestanden wilt opslaan. Het downloaden met de FireDownload-accelerator werkt prima en zeker bij grote bestanden is het verschil in snelheid merkbaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geïntegreerde Bittorrent-client en downloadaccelerator
  • veel functies werken niet
  • weinig toegevoegde waarde
Wyzo maakt de beloofde multimediale ervaring niet waar. Veel add-ons werken niet, de interface is niet verbeterd. Het enige pluspunt is dus de geïntegreerde oplossing voor torrent-bestanden en de downloadaccelerator. En omdat deze twee add-ons ook verkrijgbaar zijn voor Firefox, zien wij het nut niet in van overstappen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie