abonneren

WS_FTP Professional 2007

WS_FTP Professional 2007 is een geavanceerde ftp-client voor gebruikers die vaak grote of grote hoeveelheden bestanden moeten uitwisselen. Het is simpel in gebruik, met een heldere interface, duidelijke iconen en aanpasbare toolbars.

Het opzetten van een eenvoudige ftp-verbinding of het uitvoeren van ingewikkelde operaties zijn met WS_FTP beide goed te doen en makkelijk bereikbaar. Om de instap nog makkelijker te maken biedt Ipswitch online trainingsvideo's aan om nieuwe gebruikers op weg te helpen.
Op verschillende punten onderscheidt WS_FTP zich van de grote hoeveelheid gratis ftp-programma's die verkrijgbaar zijn, zoals de backup-mogelijkheden, die nieuw zijn in de 2007-versie.
Een Backup Scheduler zorgt dat u automatische bestandstransfers kunt inplannen. Deze bestanden kunnen naar een remote server worden gestuurd, zodat u later een of meer backupsets kunt terugzetten.
U kunt ook WS_FTP Professional zodanig instellen dat de bestanden eerst in een ZIP-bestand worden gearchiveerd, waardoor de hoeveelheid dataverkeer en de transfertijd wordt beperkt. Ook kunt u zorgen dat alleen nieuwe of gewijzigde bestanden worden overgezet.
Om zeker te weten dat de bestandstransfer is gelukt, is het mogelijk om een integriteitstest uit te voeren aan de hand van checksums.
Beveiligde bestandstransfer is voor sommige gebruikers onontbeerlijk. Dit pakket kan OpenPGP-encryptie toepassen en gaat daarmee een stap verder dan reguliere ftp-programma's die alleen SFTP en FTP met SSL-certificaten toestaan.
Andere functies zoals de integratie met desktopzoektools van derde partijen, de mogelijkheid om miniaturen van afbeeldingsmappen en e-mailnotificaties over de transfer-status te ontvangen maken het een zeer complete ftp-client.
Mensen die incidenteel een ftp-client nodig hebben, halen niet het volledige potentieel uit dit programma en zijn beter af met een van de vele gratis ftp-programma's.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Aandacht voor beveiliging
  • Handige backupfunctie
  • Grote hoeveelheid functies
  • Prijzig
Uitstekende ftp-client voor zware gebruikers en mensen die grote waarde hechten aan beveiliging.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie