abonneren

WS_FTP Professional 12

Wie vaak bestanden overzet van de ene naar de andere computer, heeft baat bij een goedwerkend ftp-programma. WS_FTP Pro is gespecialiseerd in bestandoverdracht en met de twaalfde versie gaat dit veiliger en sneller dan ooit.

Een eerste verkenning maakt direct duidelijk dat WS_FTP Pro veel meer kan worden dan enkel bestanden uploaden. U kunt het programma ook gebruiken om uw data te backuppen of verschillende mappen te synchroniseren. Het maakt niet uit of dat tussen lokale of remote computers is. De taken zijn automatisch uit te voeren door ze in de Scheduler te plannen. U kunt ook gespecificeerde acties uitvoeren nadat de bestandsoverdracht is afgerond. Denk hierbij aan het automatisch verwijderen, hernoemen en verplaatsen van bestanden die zijn overgezet.

In eerdere versies deed WS_FTP er relatief lang over om omvangrijke mapstructuren te tonen. In combinatie met de mogelijkheid om verschillende werkomgevingen te definiëren, wordt de gewenste map nu razendsnel getoond. Door de ondersteuning van unc (uniform naming convention) kan WS_FTP Pro ook bestanden benaderen in gedeelde mappen zonder schijfletters.

WS_FTP Pro was al in staat om bestanden te beveiligen met OpenPGP-encryptie. Nieuw is dat OpenPGP-encryptie nu ook toe te passen is op lokale bestanden en mappen. Hierdoor wordt het eenvoudig om e-mailberichten, chatlogs en overige data te beveiligen.

Maakt u gebruik van het beveiligingsprotocol ssh (secure shell) om bestanden over te zetten, dan kunt u nu voortaan de ssh-sleutels importeren en exporteren van en naar Windows, Linux en Unix. Hebt u geen ssh-sleutels, dan zijn deze eenvoudig aan te maken met de SSH Generation Wizard.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • sterke beveiligingsmogelijkheden
  • snel en eenvoudig in gebruik
  • niet Nederlandstalig
Dat u met WS_FTP Pro naast het beveiligd overzetten van bestanden ook lokale bestanden kunt encrypten, automatische backups kunt maken en mappen kunt synchroniseren, zorgt ervoor dat WS_FTP Pro 12 niet alleen goed is, maar ook compleet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: