abonneren

Windows Live Messenger 2011

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Windows Live Messenger 2011.

De nieuwe bètaversie van Windows Live Messenger laat zich eenvoudig installeren nadat u een account hebt aangemaakt bij Windows Live. Als u niet bekend bent met Live Messenger is het even flink zoeken hoe u iemand toevoegt. U zult de neiging hebben om daarvoor het zoekvenster te gebruiken, maar dan wordt er een zoekvenster van Bing geopend. Daarnaast verdwijnt, zolang er iets in het zoekvenster staat, uw contactenlijst. Pas na enig speurwerk komen wij erachter dat u iemand toevoegt door de opties bij Postvak in te openen.

De toegevoegde personen worden keurig weergegeven in een lijst die u op verschillende manieren kunt indelen en presenteren. Vervelend is dat deze lijst totaal verandert als u het venster van de sociale netwerken naast de contactpersonen opent. Dit venster, waarvan het nut ons ontgaat, kunt u gelukkig wel dichtklappen.

Een videochat starten gaat eenvoudig voor degene die de oproep doet. De ontvanger moet wel snel reageren, want anders verdwijnt de oproep die opspringt en is het een heel gedoe om de video-oproep te accepteren, omdat de tekstmelding die u hiervoor moet gebruiken niet standaard zichtbaar is in het chatvenster. Daarvoor zult u eerst dit venster moeten vergroten.

Het beeld is goed van kwaliteit en het geluid is prima. Behalve videochatten kunt u ook bestanden delen, de computer van iemand overnemen en tekstberichten versturen via de chat. Het venster voor de tekstchat is standaard erg klein en ongelukkig gepositioneerd aan de linkerkant van het beeld.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima beeld en geluid
  • videochat eenvoudig starten
  • onoverzichtelijk
Los van de kleine ergernissen, die we gemakshalve maar even zullen wijten aan de bèta, kan Live Messenger ontzettend veel. Het gebruiksgemak valt daarentegen flink tegen. Veel opties zitten verborgen op plekken waar u ze niet verwacht en regelmatig wordt u doorverwezen naar de website van Live. Het zal ons dan ook niet verbazen als veel oudere mensen geen wijs kunnen worden uit deze applicatie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie