abonneren

Website Maker 5

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Voor iedereen die snel en goedkoop een website online wil zetten, is Magix Website Maker 5 goed geschikt. De Flash-gebaseerde sites zullen iedere professionele webdesigner een doorn in het oog zijn.

Website Maker is het online Flash-platform van Magix, als tegenhanger van Web Designer dat bedoeld is voor het lokaal maken van websites. Flash-gebaseerd betekent in dit verband niet alleen dat je websites maakt die in Flash draaien, maar dat het pakket zelf ook een online Flash-applicatie is. Dat heeft voor- en nadelen. Je moet permanent online zijn om Website Maker te gebruiken, maar je kunt je site ook direct publiceren en er is een goede integratie met het online controlepaneel.

De interface is eenvoudig en overzichtelijk. Je kunt met sjablonen aan de slag en elementen eenvoudig slepen naar de plek waar je ze wilt hebben. Html-kennis is niet vereist (html komt er überhaupt niet aan te pas). Als je eigen bestanden wilt toevoegen aan de site kun je afbeeldingen, muziek en video's uploaden. Voor de aanschafprijs van € 40 krijg je een jaarlicentie, waarbij je niet alleen Website Maker zelf kunt gebruiken, maar ook de beschikking krijgt over webruimte en een domein naar keuze (subdomein van Magix of gratis een toplevel-domein zoals .nl of .com). Deze kun je via het controlepaneel beheren en eventueel tegen betaling upgraden (als je meer webruimte of domeinen nodig hebt).

Zoals wel vaker bij producten van Magix zijn de Duitse wortels van Website Maker af en toe nog te zien, bijvoorbeeld in halfvertaalde sjablonen of in de upgradeoptie die je naar een Duitse website leidt. Erg storend is dat verder niet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede prijs-kwaliteitverhouding
  • makkelijk publiceren
  • niet flexibel
Magix Website Maker is vooral een goede aankoop voor mensen die zonder gedoe een site online willen zetten. Prijstechnisch is het daarbij interessant dat je er hosting en een domein bij krijgt, maar erg flexibel is het programma zelf niet.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: