abonneren

Website Maker 2

Magix Website Maker 2 is geen standaard softwarepakket, maar een online product gebaseerd op Flash-technieken. Een voorwaarde is dan ook dat u een breedbandinternetverbinding hebt.

U moet eerst de installatie-dvd uitvoeren, waarna u Website Maker of het Website Control Center start. Magix biedt 5 GB online schijfruimte voor de hosting van uw website. Jammer is dat u standaard een domein aanlegt met de naam: 'www.domeinnaam.magix.net/website'. Dit hosten kost u 12 maanden niets, daarna betaalt u € 1,99 per maand. U kunt echter ook tegen betaling een eigen top level domeinnaam registreren. Handig is dat u vanaf elke pc met een browser en internetverbinding uw website kunt aanpassen en onderhouden.
Een website bouwt u in drie stappen. Eerst kiest u een sjabloon, vervolgens past u tekstblokken aan en uploadt u uw eigen afbeeldingen en positioneert u de objecten op de pagina. Tot slot publiceert u uw website. Na wat experimenteren werkt het programma eenvoudig.

U kunt kiezen uit meer dan zeventig websitesjablonen en u kunt nieuwe flashanimaties in de pagina's integreren. De mogelijkheid om pagina's te beveiligen werkt niet goed. Hinderlijk is bovendien dat deze menuoptie in het Duits wordt weergegeven en dat hij tijdens onze test nog niet beschikbaar is. Ook werkt het online stellen van vragen met de Website Maker-chat nog niet.

Echt enthousiast worden we niet. Zo zijn er op het moment van schrijven nog hinderlijke (taal)fouten. Het pakket is duidelijk nog niet af! Wel is een duidelijke Nederlandstalige (online) pdf-handleiding te raadplegen. Wie echter meer vrijheid en functionaliteit wil - bijvoorbeeld het aanpassen van de broncode - ontkomt niet aan een echte webeditor.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • online editor
  • 12 maanden gratis hosting
  • trager dan een lokale desktop webeditor
  • (nog) niet alle functies werken
  • standaard geen top level domeinnaam
Websitemaker 2 is leuk voor beginners maar wie meer functionaliteit wil, is aangewezen op een echte webeditor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie