abonneren

Webplus X2

Sitebouwprogramma's komen grofweg in twee smaken. De ene verzorgt de complete opbouw van uw site: design én content. De andere werkt met diverse templates en vertrouwt op een cms-systeem voor het plaatsen van de content. Webplus valt duidelijk in de eerste categorie.

Webplus gebruikt css (cascading style sheets) en gelukkig geen tabellen. Hierdoor blijft de lay-out van de webpagina's simpel en overzichtelijk, waardoor ze toegankelijker zijn, ook voor mobiele webbrowsers. Bovendien worden websites op deze manier beter gevonden door zoekmachines. Een minpunt is wel dat de css-informatie in elke pagina is geïntegreerd, in plaats van dat gewerkt wordt met externe css-bestanden. Daardoor worden de websites onnodig groot.

Er kunnen diverse 'masterpages' gemaakt worden die kunnen dienen als templates, zodat de algehele website er consistent uit blijft zien. De Sitemanagertool is handig voor het plannen van uw website en sitenavigatiebalken zijn automatisch aan te maken. Er zijn ook meer dan genoeg teksttools met leuke effecten, waaronder het vloeiend laten verlopen van tekst langs lijnen (text flow). Er is ook een blogtool, maar hiermee kan alleen gewerkt worden binnen Webplus zelf. Bovendien is deze tool wat omslachtig in z'n design, evenals de rss-viewer. Er kan ook directe html-code geïmporteerd worden, wat handig is als u tooltjes als Google Analytics wilt gebruiken. Het bouwen van een webwinkel is ook mogelijk, dankzij de ondersteuning van onder andere Paypal, en er kunnen html-formulieren ingevoegd worden voor feedback van sitebezoekers.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • genoeg tools voor een aantrekkelijke site
  • gebruikt css
  • e-commercemogelijkheden
  • meer geschikt voor statische websites
  • omslachtige blogtool en rss-viewer
Webplus is handig voor sites met een relatief statische inhoud, maar als u uw website regelmatig update, dan zijn er handigere pakketten te koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: