abonneren

Webcreator 4 Pro

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Zelf een website maken is leuk, maar zonder een degelijke kennis van tenminste html kan het realiseren van uw ideeën nog best lastig zijn. Kan Web Creator PRO 4 u verder helpen?

Web Creator PRO 4 komt met 152 (!) aardige sjablonen. Zo bent u al na één muisklik een heel eind gevorderd met een strak opgemaakte website naar keuze. Als u dan op een element in de gemaakte webpagina klikt, komt het scherm plotseling tot leven. De lijst met elementen wordt gevuld en allerlei eigenschappen en details vullen de halve interface. Als u niet bekend bent met geavanceerde editors zoals Dreamweaver of Visual Studio (waar de detailweergave sterk op lijkt), is dat misschien wel even slikken. Ook het invoegen van een bezoekerstellertje gaat niet erg gebruiksvriendelijk. Er verschijnt een venster met een leeg vlak, met daarboven de mededeling dat u zelf op het web moet zoeken naar code voor een teller, die u in het lege vlak moet plakken.

Gelukkig is het meeste in Web Creator beter geregeld dan de ontbrekende teller en de ietwat drukke interface. Zo kunt u gemakkelijk een wachtwoord instellen om pagina’s te beschermen en kunnen gemaakte pagina’s binnen het programma getest worden in een nieuw venster van Firefox of Internet Explorer. Onder de meegeleverde elementen vindt u een fotogalerij, een kalender, de mogelijkheid een sitemap te genereren voor webcrawlers en integratie van rss2 en podcasts. De PRO-versie wordt geleverd met een losse ftp-client om sites te uploaden en een externe rss/podcast-editor.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer veel sjablonen
  • sjablonen zijn goed aan te passen
  • gebruiksvriendelijkheid kan beter
Al met al is Webcreator 4 een vrij geavanceerde editor met een vrij hoog prijskaartje.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie