abonneren

Vsee

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bellen met de pc is aardig, maar wat dacht u van videochatten? Oog in oog met uw gesprekspartner! Veel software biedt deze functionaliteit, die per pakket echter sterk kan verschillen. We testen tien videochatapplicaties, met vandaag: Vsee.

Bij het starten van Vsee verschijnen er direct twee vensters in beeld. In het ene venster wordt een beeld van uzelf getoond en het andere venster toont de contactenlijst. Het eerste wat opvalt, zijn de gekke, groene lijnen die onder door het webcambeeld bewegen. Deze lijnen verschijnen ook wanneer u met de muis over het beeld beweegt. Waarvoor dit is bedoeld mag Joost weten, maar u kunt het niet uitschakelen.

U kunt enkel en alleen contactpersonen toevoegen met een Vsee-account. Vreemd is dat u toch willekeurig elke niet-bestaande naam mag opgeven en dat deze gewoon verschijnt in uw contactenlijst. Vsee kent geen profielen en een backup van uw contacten maken is ook niet mogelijk.

Door te dubbelklikken op een naam in uw contactenlijst wordt er verbinding gelegd. Vsee is het enige pakket dat zonder pardon alle beelden van uzelf aan de ander laat zien, zonder dat deze de oproep heeft geaccepteerd. Evenmin wordt er om toestemming gevraagd als u de beelden van de ander wilt opnemen. Deze persoon krijgt weliswaar een melding, maar die luidt dat als hij dat niet wil, hij de contactpersoon maar moet verwijderen.

De beelden die Vsee geeft, zijn smoezelig en alleen met kleine vensters en stilzittende personen goed te bekijken. Het geluid is goed en duidelijk te verstaan. U kunt de camera en microfoon uitzetten. Onder het eigen beeld staan knoppen om een applicatie te delen of samen een filmpje te bekijken. Beide functies werken niet en regelmatig crasht Vsee daardoor.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • meerdere videochats tegelijk
  • rare contactenlijst
  • beeld al te zien zonder accepteren oproep
Eigenlijk is het enige positieve aan Vsee dat u met meerdere personen tegelijkertijd kunt videochatten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie