abonneren

Voormalig Firefox-topman lanceert privacy-vriendelijke browser Brave

Voormalig Firefox-topman Brendan Eich heeft een nieuwe browser gelanceerd met de naam Brave, die gericht is op het respecteren van je privacy. Onder andere cookies en tracking pixels worden er standaard in geblokkeerd.

Eich wil een internet verwezenlijken waarop gebruikers niet eindeloos achterna gezeten worden door gerichte en agressieve advertenties.

In plaats daarvan wil hij met Brave zelf advertenties inkopen (en aanbieden) binnen brede interessevelden. Denk daarbij aan 'technologie', in plaats van 'precies die videokaart waar je laatst naar zocht'.  

Gebruikers van Brave kunnen advertenties op den duur ook afkopen, maar de grootste uitdaging voor de browser is nu om daarvoor genoeg draagkracht te krijgen. Want zonder gebruikers hebben adverteerders weinig interesse om dit nieuwe experiment aan te gaan.

Snel

Overigens is de browser zonder advertenties ook een stuk vlotter dan anderen. Pagina's laden twee tot vier maal zo snel. Ook is er minder dataverbruik, wat met name van pas komt op smartphones en tablets.

Brave is voor nu alleen nog als ontwikkelaarsversie te proberen. De browser is beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Android en iOS. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Brave

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord