abonneren

VirtueMart

Virtuemart is een webwinkel-module voor het populaire opensource-cms Joomla. U kunt het complete Virtuemart-installatiepakket in het Nederlands downloaden op www.dutchjoomla.org.

Hoe Virtuemart er uit ziet, hangt af van de sjabloon die u voor Joomla gebruikt. Veel van deze sjablonen zijn gratis te downloaden, maar voor de betere betaalt u gemiddeld €25. Wilt u de lay-out aanpassen, dan is kennis van css noodzakelijk. Virtuemart ziet er strak georganiseerd uit. Het cms is onderverdeeld in duidelijke rubrieken. Na het aanmaken van de verschillende categorieën kunt u de producten handmatig invoeren of daarvoor een csv-bestand importeren. De productpagina is zeer uitgebreid en overzichtelijk. Erg handig is de mogelijkheid om producten ter download aan te bieden.

Er zijn verschillende manieren om gegevens te tonen van productgroepen en individuele producten. Dit kan per dag, wekelijks of maandelijks. Het is alleen jammer dat u de rapporten niet standaard kunt exporteren of per mail kunt verzenden. Virtuemart beschikt standaard over verschillende betaalmethodes en maakt daarbij gebruik van grote Payment Service Providers als 2Checkout, PayPal en eCheck.net. U moet zelf contact opnemen met deze psp's (Payment Service Provider) voor het verkrijgen van een beveiligingscode, die u vervolgens in Virtuemart kunt invoeren. Het winkelwagentje ziet er keurig uit en u kunt kortingsbonnen toekennen, vervoerders als UPS en DHL selecteren en de verzendtarieven aanpassen. Is de order verstuurd, dan krijgt u per e-mail een bevestiging.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • zeer veel functionaliteit
  • draait alleen op Joomla
Virtuemart werkt zeer prettig en door de vele gratis plug-ins kunt u deze winkel geheel naar uw hand zetten. Het cms is duidelijk, de vormgeving is makkelijk aan te passen en er is een grote gebruikersgroep voor als u met vragen zit. Kortom: een gratis topwinkel met alles erop en eraan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie