abonneren

µTorrent Plus

Iedereen kent het gratis downloadprogramma μTorrent, maar eigenaar BitTorrent wil er ook graag iets aan verdienen. Met μTorrent Plus krijg je voor $ 25 per jaar verschillende extra’s.
Score
70
  • Pluspunten
  • video’s previewen
  • goede antivirusbescherming;
  • converteren naar mobiele apparaten
  • Minpunten
  • videoconversie te langzaam
  • abonnement

None

μTorrent Plus is een volwassen product, maar veel van de functionaliteit kun je ook vinden in gratis software. Bovendien zal alleen de fanatiekste gebruiker bereid zijn om te betalen voor de jaarlijkse abonnementsformule. Gelukkig is er nog steeds de gratis versie.

De gratis versie van μTorrent blijft bestaan, maar wie wil overstappen naar de uitgebreidere versie kan een licentiecode aanschaffen die een jaar lang het recht geeft op verschillende extra’s. De belangrijkste functie is de ingebouwde viruscontrole. BitDefender, dat ook in onze antivirustest indrukwekkend scoort, levert de technologie, die uitstekend is ingebouwd. Zodra een torrentbestand klaar is met downloaden, scant μTorrent Plus het meteen. Het bestand krijgt een groen vinkje als het veilig is. Zo niet, dan kun je het in quarantaine plaatsen en verwijderen.

Daarnaast is er de ingebouwde mediaspeler, gestoeld op de code van de VLC-mediaspeler. Zijn er genoeg bronnen voor een videobestand, dan is het mogelijk om al tijdens het downloaden te kijken, wat helpt bij het bepalen of je het juiste bestand en de goede kwaliteit te pakken hebt. De Plus-uitvoering gebruikt hierbij hd-codecs die niet standaard op je computer staan, maar met een externe mediaspeler en codecbundel kom je net zo ver. De speler is bovendien te basaal: doorspoelen gaat maar moeizaam en er is geen afspeellijst, waardoor je elke video apart moet openen via je torrentbibliotheek.

Met ingebouwde videoconversie voor mobiele toestellen zet je filmdownloads automatisch om naar het juiste formaat voor je Android-tablet, iPad of PlayStation 3. We testen de conversie voor laatstgenoemde en zien dat de goede kwaliteit intact blijft, maar de conversie duurt maar liefst twee uur. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie