abonneren

Usb Webserver

Met php maakt u stoere, dynamische pagina's. Maar het installeren en instellen van een webserver, php en MySQL kost aardig wat tijd en moeite. Tenzij u USB Webserver gebruikt!

USB Webserver is Hollands glorie: met dit product van Nederlandse bodem bent u in een mum van tijd klaar met zowel het installeren als het instellen van Apache, MySQL, php, Php Info en phpMyAdmin. Het hele proces bestaat uit drie simpele stappen: download USB Webserver, pak het zip-bestand uit en dubbelklik op het uitvoerbare bestand. Alles draait direct!
Het product draait prima vanaf een usb-stick, vandaar ook de naam. USB Webserver vereist weinig schijfruimte, dus een kleine geheugenstick is al voldoende. Zo neemt u uw complete webontwikkelplatform met gemak mee; een kwestie van de stick uit de usb-poort trekken en weer in een andere pc steken. Uiteraard kunt u USB Webserver ook op de harde schijf installeren. USB Webserver is helemaal gratis. Dat is mogelijk, omdat alle onderdelen gratis te gebruiken zijn. We hebben het dan over Apache, een zeer betrouwbare webserver, php, een erg populaire scripttaal en phpMyAdmin; een buitengewoon handige tool om MySQL databases te beheren. De versies die gebruikt worden in USB Webserver 6.0 zijn Apache 2.2.0 (Win32), php 5.1.6, phpMyAdmin 2.9.0-rc1 en MySQL 5.0.

PluspuntenConclusie
  • op een kleine usb stick te installeren
  • handig
  • compleet
  • gratis
Met USB Webserver krijgt u in een handomdraai een complete en mobiele WAMP-omgeving (Windows Apache MySQL PHP). Ideaal voor webontwikkeling, zowel voor de gevorderde developer als voor de beginnende webmaster. De Nederlandse interface maakt het geheel af.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: