abonneren

Unzbin

Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we Unzbin.

Dit programma is ooit ontwikkeld met de trefwoorden 'compact' en 'eenvoudig' in het achterhoofd en daar zijn de makers prima in geslaagd. Geen discussies, geen headers, maar gewoon een nzb-bestand openen of in een bewaakte map plaatsen en Unzbin gaat aan de slag. Behalve de gegevens van uw nieuwsserver(s) en een paar mappen hoeft u niets in te stellen. Unzbin controleert zelf of voor een download reparatiebestanden nodig zijn, haalt ze eventueel binnen en pakt de gerepareerde download uit. Voor wie groen denkt en de pc 's nachts laat downloaden, schakelt Unzbin de computer na voltooiing uit en voor wie graag altijd en overal downloadt, is er een portable versie (zonder automatische reparatiefunctie).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig bedienen...
  • ...maar daarom niet veel mogelijkheden
Unzbin is vanwege zijn eenvoud ideaal voor de downloader die zich verder niet in de materie wil verdiepen en laat zich met gesloten ogen bedienen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: