abonneren

TweetDeck 0.26

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Twitteren: het versturen van berichten van maximaal 140 tekens. De dienst is al meerdere malen in het nieuws gekomen, dankzij de vliegtuigcrash op Schiphol en de protesten in Iran. Wie achter zijn pc wil Twitteren, moet zeker eens naar TweetDeck kijken.

Eén van de populairste Twitter-applicaties, die overigens sinds kort ook als gratis iPhone-applicatie beschikbaar is, is TweetDeck. TweetDeck is een applicatie die gebouwd is met Adobe Air. Dit betekent dat u Air geïnstalleerd moet hebben om van TweetDeck gebruik te kunnen maken. Beide programma's zijn echter gratis. Beter nog, ze werken onder elk besturingssysteem!

TweetDeck is opgebouwd uit meerdere kolommen. Een gemiddelde pc-monitor kan zo'n vier kolommen tegelijkertijd weergeven. U kunt deze kolommen zelf kiezen. De handigste is de All Friends-kolom, omdat deze alle tweets (Twitter-berichten) laat zien van de mensen die u volgt. Andere kolommen zijn Direct Messages, Recommended, Groups en Favorites. Op zich spreken de kolommen voor zich. In de kolom Recommended verschijnen Twitteraars die volgens TweetDeck interessant zijn om te volgen, maar wij vinden er weinig boeiends tussen zitten.

Handig van TweetDeck is dat u meerdere Twitter-accounts kunt beheren. Tevens kunt u groepen back-uppen en de verschillende kolommen synchroniseren als u TweetDeck op meerdere computers gebruikt. Ook biedt TweetDeck extra mogelijkheden, zoals het rondsturen van foto's, filmpjes en zelfs integratie met Facebook.

Wel is TweetDeck nog in bètastatus en dat is te merken. Hoewel de applicatie erg handig is, loopt het nog niet helemaal soepel en ook de bediening is nog niet echt intuïtief. Wij testen versie 0.26 van de applicatie, dus het duurt vermoedelijk nog wel even voor TweetDeck aan versie 1.0 is aanbeland.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel Twitter-functionaliteit
  • meerdere accounts mogelijk
  • integratie met Facebook
  • bediening niet intuïtief
  • nog in bètastadium
TweetDeck is handig maar tegelijkertijd ook nog 'work in progress'. Wel verschijnen er regelmatig updates van het programma en aangezien het gratis is, verdient het op zijn minst even uw aandacht als u een Twitteraar bent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: