abonneren

Trillian 5

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Vorig jaar testten we Trillian 4, maar waren niet te spreken over de interface, die alles behalve duidelijk was. De nieuwe versie van deze chat-applicatie is gelukkig compleet verbouwd.

Net als voorheen is het aanmaken van een Astra-account nog steeds verplicht om Trillian te gebruiken. Vervolgens kunt u er uw eigen accounts aan koppelen (bijvoorbeeld MSN of ICQ, maar ook e-mail of Facebook). Naast het promoten van de Astra-chatdienst is het account nu echt nuttig: met één login kunt u namelijk ook inloggen op de iPhone-client, die inmiddels af is, de webclient en de aankomende Android-versie.

Onder Windows 7 is de interface van Trillian netjes en opgeruimd. Het hoofdscherm toont contacten, mail en updates van uw sociale netwerken. Standaard zijn updates van Facebook niet meteen zichtbaar, maar door ze aan de contactenlijst vast te maken, kunt u het laatste Facebook-nieuws ook direct in het hoofdvenster volgen. Qua functionaliteit is dat precies hetzelfde als in Trillian 4, maar dan zonder de vreselijk trage, lelijke en onoverzichtelijke interface.

Nieuw is gesynchroniseerde chatgeschiedenis. Uw chats worden opgeslagen op uw Astra-account, waardoor u op alle plekken waar u inlogt (thuis, op het werk of mobiel) de voorgaande chats kunt bekijken. Ook de sociale netwerkintegratie is verbeterd. In plaats van te hoeven doorklikken naar de website, kunt u direct in Trillian al reageren op berichtjes.

We treffen nog wel enkele schoonheidsfoutjes aan in de bètaversie. Zo worden de foto’s van onze Windows Live Messenger-contacten niet automatisch geladen. Ook moeten we nogmaals inloggen als we naar de inboxpagina van onze webmail doorklikken, hoewel het wachtwoord al was ingevoerd in Trillian.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • duidelijke interface
  • chat, mail en sociale netwerken
  • ook mobiele clients
  • kleine schoonheidsfoutjes
Deze nieuwe versie is wat Trillian 4 had moeten zijn: een goed geïntegreerde client die mails, chats en sociale netwerken overzichtelijk samenbrengt. De synchronisatie van chatgeschiedenis met mobiele clients zorgt voor de alles-in-één ervaring waar we al sinds de vorige versie op zitten te wachten.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: