abonneren

Tips en trucs voor Mozilla Thunderbird

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Adresboeken importeren
  3. > Berichtenfilters maken
  4. > Rss-feeds verbinden aan Thunderbird
Nog geen tien jaar geleden lanceerde Mozilla mailapplicatie Thunderbird als gratis alternatief voor programma's als Microsoft Outlook. Vandaag de dag concurreert Thunderbird vooral met webmaildiensten.

1. Een account toevoegen

Een nieuw mail-account aanmaken in Thunderbird is geen lastige opgave. Kies onder bestand het kopje nieuw en klik op Nieuwe e-mailaccount verkrijgen. Je komt nu in een scherm waar je kunt aangeven met welk account je wenst te verbinden. Mozilla doet zelf ook twee suggesties, maar die vink je natuurlijk uit. Klik op Dit overslaan en mijn bestaande e-mailadres gebruiken. Vul vervolgens de gegevens in in het scherm E-mailaccountset-up (wachtwoord, gebruikersnaam en mailadres) en klik op OK. Thunderbird gaat nu de koppeling leggen. In de volgende stap wordt gevraagd welk protocol je wilt gebruiken voor het synchroniseren van je mail, imap of pop3. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Bij pop3 haalt het programma de mails op van de mailserver en worden de berichten op je computer bewaard. Je kunt de mails dan bijvoorbeeld ook offline bewaren. Wanneer je gebruikmaakt van het imap-protocol werk je direct op de mailserver. Je haalt dan niet alle mails binnen, maar hebt dan ook niet de voordelen van ‘on premise’ werken. Maak een keuze uit één van de twee en klik op Klaar. In je linkerscherm verschijnt er nu een nieuw mail-account.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Browsers & ftp

Tags: Thunderbird

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord