abonneren

Skype 4

Skype is niet meer weg te denken als we het over voip hebben. Onlangs is een nieuwe versie gelanceerd met een gloednieuwe interface en diverse verbeteringen.

De interface van Skype 4 is totaal omgegooid. Alle data is nu te vinden in één venster. Links ziet u uw contactenlijst en rechts van het venster kunt u gesprekken, berichten en andere notificaties zien binnenkomen. De nieuwe interface is wel even wennen. Gelukkig kunnen ervaren skypers ook kiezen voor de klassieke weergave en kan de interface gesplitst worden in twee vensters, waarbij één venster voor de gesprekken bedoeld is.

Videogesprekken kunnen nu in één keer geïnitieerd worden. In de voorgaande versie was het noodzakelijk om eerst een normaal gesprek te beginnen en vervolgens over te stappen op de videomodus. Ook kunnen videogesprekken volledig op het scherm worden getoond, waarbij de videokwaliteit zich automatisch aanpast aan de beschikbare bandbreedte van uw internetverbinding. We hebben Skype 4 op twee internetverbindingen getest met een snelheid van 5 Mbit/s. De volledige schermweergave van het videogesprek is van redelijk goede kwaliteit. Als we overstappen op een 512-kbit/s lijn wordt de kwaliteit aanzienlijk minder, maar de situatie blijft werkbaar. Wel is het jammer dat het nog steeds niet mogelijk is om een derde persoon uit te nodigen in een videogesprek. De geluidskwaliteit van de normale audiogesprekken zijn verbeterd dankzij een nieuwe codec. Af en toe is er wel enige vertraging, maar over het algemeen werkt dit prima.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis
  • prima videogesprekken
  • verbeterde audio
  • nieuwe interface is wennen
  • weinig nieuws
Natuurlijk kunt u nog steeds tegen betaling bellen naar vaste en mobiele telefoons, een extra service die maar weinig mensen zullen gebruiken. Met name het 'gratis' bellen van Skype is natuurlijk interessant. Skype 4 is flink verbeterd als we kijken naar zijn voorgangers, maar we hadden graag nog meer nieuwe mogelijkheden gezien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord