abonneren

Serif Webplus 10

Webplus 10 van Serif is geschikt voor mensen die eenvoudig websites willen maken met dynamische inhoud, zonder over technische kennis te beschikken.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Doelgroep van Serif Webplus 10 zijn consumenten en kleine bedrijven, die snel een website willen maken. Met 30 website-templates is dat mogelijk en het ziet er ook nog eens professioneel uit.

De code die Serif Webplus 10 oplevert is geoptimaliseerd voor zoekmachines en biedt genoeg aanpassingsmogelijkheden voor geavanceerde gebruikers. Ook dynamische inhoud zoals weblogs, RSS-feeds en e-commerce-oplossingen kunnen via plugins, die Smart Objects worden genoemd, toegevoegd worden.

Webplus gebruikt daarvoor de eigen server. Het voordeel daarvan: dynamische functies beheert de server van Serif, zodat er geen problemen met de serverconfiguratie kan optreden. Daarnaast worden geen bijzondere eisen aan de eigen webserver gesteld - zelfs geen PHP of MySQL. Ideaal dus voor vormgevers zonder IT-kennis. Nadeel: de gebruiker is beperkt tot de meegeleverde modules en kan geen eigen scripts toevoegen.

Nieuw in deze versie is dat zoekmachine-geoptimaliseerde code wordt gemaakt, dat dynamische inhoud zoals weblogs en RSS zonder eigen webserver kunnen worden gemaakt en dat het eenvoudig is om e-commercetoepassingen te maken dankzij de PayPal-interface.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Geen PHP en MySQL nodig
  • Makkelijk in gebruik
  • Verwerking vindt plaats op Serif-server
  • Geen eigen scripts toevoegen
Wie eenvoudig dynamische websites wil maken zonder technische know-how, is met Webplus 10 goed af. Als u veel eigen aanpassingen wilt doen, is het een minder goede keuze.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste Vacatures