abonneren

Sendyourfiles.nl

Misschien gebruikt u voor het versturen van grote bestanden uw Gmail-account. Echt ideaal is dat niet, evenmin als het versturen via ftp of per cd. SendYourFiles biedt een oplossing.

Met SendYourFiles kunt u in één e-mailbericht honderden MB's versturen, rechtstreeks vanuit Outlook of Outlook Express. U maakt op de gebruikelijke wijze een nieuw e-mailbericht aan, klikt op de SendYourFiles-knop, selecteert enkele bestanden en klikt op Verzenden. U hoeft niet te wachten tot de bestanden zijn verstuurd, want het programma doet dit op de achtergrond. Via een pictogrammetje in de taakbalk kunt u de voortgang volgen. De ontvanger krijgt een e-mail met downloadlink en kan binnen twee weken de bestanden downloaden van de server.

Voor wie?

De dienst is geschikt voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers: een bedrijf kan op deze manier bijvoorbeeld de grafische bestanden voor een brochure of briefpapier digitaal aanleveren bij de drukkerij. Behalve via Outlook (Express) kunt u de bestanden ook online via de browser versturen. Dat komt van pas wanneer u vakantiefoto's wilt versturen. Naar uzelf mailen kan natuurlijk ook, want zelfs als u over de maximale limiet heengaat, betaalt u maar 3,99 euro per gigabyte. Dat is goedkoper dan het laten branden van een cd in een internetcafé. De online variant van SendYourFiles is geschikt voor Windows, Mac en Linux.

Veilig en zeker

SendYourFiles biedt nog twee handige extra's: de download van bestanden wordt automatisch hervat wanneer de internetverbinding onverwacht wordt verbroken of wanneer de pc opnieuw wordt gestart. De bestanden die u verstuurt zijn bovendien beveiligd dankzij een 128-bits ssl-verbinding. Hebt u behoefte aan nog meer veiligheid, dan kunt u ook de downloadlink versleuteld versturen, bijvoorbeeld via PGP.

Conclusie

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie