abonneren

SABnzbd

Het downloaden uit nieuwsgroepen is niet altijd legaal, maar neemt nog altijd in populariteit toe. Logisch: het gaat snel en het aanbod is enorm. Een goede reden om uit te zoeken met welke software dit het gemakkelijkst is! Vandaag bekijken we SABnzbd.

SABnzbd draait als lokale server, waardoor de gebruikersinterface alleen via de browser toegankelijk is. Mede hierdoor (maar ook door de veelzijdigheid van het programma) vergt SABnzbd wat meer studie om mee te werken. De aanvankelijke configuratie is nog eenvoudig genoeg, maar vervolgens wijkt het programma dusdanig af van de concurrentie dat de uitstekende wiki er even aan te pas moet komen.

SABnzbd werkt net als Unzbin alleen op basis van nzb-bestanden door deze te openen, in een bewaakte map te plaatsen of rechtstreeks van een indexeersite te halen. SABnzbd kan vervolgens het hele downloadproces inclusief reparatie en uitpak automatiseren. Het programma biedt bovendien uitgebreide controle over de opslaglocatie van opgehaalde bestanden al naar gelang het type (muziek, film, software, enzovoort). U kunt met meerdere servers werken, servers een voorkeur geven, downloads inplannen en de pc automatisch uit laten schakelen of in de slaapstand laten zetten. SABnzbd is ook populair onder ervarenere nas-bezitters (zie ook kader Nas), omdat het, met wat moeite, ook vanaf zo’n apparaat kan draaien. Door het open karakter van SABnzbd zijn er bovendien de nodige third-party programmaatjes om functionaliteit en gebruiksgemak verder uit te breiden. Kortom: een veelzijdig programma voor de fanatieke downloader.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • hele proces geautomatiseerd
  • draait ook op een nas
  • niet eenvoudig om mee te leren werken
SABnzbd vereist meer moeite, maar is dan ook wat veelzijdiger én soms geschikt voor nas-gebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord