abonneren

SABnzbd 0.6.0

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Een kleine groep ontwikkelaars heeft inmiddels alweer versie 0.6 uitgebracht van usenetclient SABnzbd. Wat is er nieuw?

In 2006 was een Duitse ontwikkelaar alle moeite zat die het hem kostte om bestanden te downloaden uit nieuwsgroepen. Hij programmeerde SABnzbd, onderhield het project voor een jaar en liet het weer vallen. Gelukkig werd het opgepakt door een groep ontwikkelaars en kunnen we nu versie 0.6 testen.

SABnzbd is bedoeld als downloader, niet om discussies op nieuwsgroepen te lezen. Clients als Newsleecher kunnen eventueel ook nog posts uit nieuwsgroepen opvragen, maar SABnzbd kan alleen nzb's laden, die het geheel automatisch verwerkt. Een ander verschil met Newsleecher is dat SAB in de browser draait in plaats van als losse applicatie.

Het grote voordeel is dat het allemaal zo lekker eenvoudig werkt. Bij de eerste keer opstarten krijg je een wizard te zien waar de taal kan worden gekozen en je de accountdetails van je nieuwsgroepenprovider kunt opgeven. Ook maakt SAB het leven eenvoudiger voor Newzbin-gebruikers. Zij kunnen hun wachtwoord en gebruikersnaam tijdens de opstartwizard invullen. SAB zal dan automatisch alle bookmarks downloaden die je op die website aanmaakt.

Zoals gezegd, gaat het downloaden geheel automatisch: je klikt op een nzb-bestand en het downloaden begint. Zodra dat klaar is, wordt het automatisch gecontroleerd, eventueel gerepareerd en vervolgens uitgepakt. Overbodige bestanden worden automatisch opgeruimd. Daarnaast, nieuw in versie 0.6, kan de downloader automatisch duplicaten afhandelen. Het is mogelijk om duplicaten automatisch te verwijderen of om deze in de wachtrij te pauzeren, zodat je er zelf naar kunt kijken. Andere wijzigingen in 0.6 bestaan uit een verbeterde standaardskin en de mogelijkheid om het programma als Windows-service te installeren.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • lichtgewicht
  • slim
  • snel
  • lees website om alle functies te ontdekken
SABnzbdPlus doet één ding, namelijk het downloaden van bestanden, en doet dat echt heel erg goed. Je kunt SAB zo instellen dat je met één klik op de knop alles kunt downloaden wat je wil. Wat wil een downloader nog meer?

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie