abonneren

RockMelt

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Omdat een groot deel van de tijd op internet wordt doorgebracht op sociale netwerken, integreert RockMelt die in de browser. Dat is een handig idee, maar de uitvoering is wat beperkt.

RockMelt is een browser die is gebaseerd op Chromium 7. In het setupprogramma en instellingenmenu vinden we dus geen opvallende veranderingen, op de ongevraagde import van Internet Explorer-favorieten na. Het browsen zelf gaat vlot. Aan beide zijkanten van het scherm vindt u de publiekstrekkers van RockMelt: de Edges (randen). Deze zijn te verplaatsen en naar eigen wens in te stellen, maar standaard vindt u links uw chatcontacten (van bijvoorbeeld Facebook) en rechts directe links naar de nieuwste berichten op Facebook en Twitter. Aan de rechterkant kunt u naast de sociale netwerken ook rss-feeds toevoegen. RockMelt suggereert daarvoor rss-feeds van huidige en recent bezochte sites.

Het is mogelijk om direct vanaf de Edge te antwoorden op tweets en berichten. We merken wel enige vertraging in het bijwerken van berichten. Als een contact iets op Facebook plaatst, krijgt u dat met een vertraging van een paar minuten te zien. Gelukkig geeft RockMelt ook handige berichtjes in het systeemvak als een nieuw bericht binnenkomt. Naast de goede integratie van Facebook, Twitter en rss heeft de browser echter weinig te melden. Als u Chrome gebruikt, zijn plugins met soortgelijke functionaliteit te krijgen. Ook andere browsers hebben plugins voor sociale netwerken of, in het geval van Internet Explorer 9, features om websites aan de taakbalk vast te maken voor snelle toegang. Bovendien bent u bij RockMelt verplicht om u aan te melden met een Facebook-account, terwijl dat optioneel is als u met een browser met plugins werkt. Verder is het de vraag of het concept werkt, want voor velen verplaatst het sociale netwerken zich naar mobiele applicaties (op smartphone en tablet).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede integratie sociale netwerken
  • weinig andere features
  • enige vertraging in berichten
RockMelt is lekker snel en de integratie met Facebook en Twitter werkt goed. Verder zitten er echter niet veel features in, dus veel gebruikers kunnen beter kiezen voor een andere browser met plugins voor Facebook en Twitter.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags: