abonneren

Preview IE 10 beschikbaar voor Windows 7

Met de lancering van Windows 8 kreeg Internet Explorer een update. Deze werd echter niet uitgebracht voor oudere Windows-versies. Nu kunnen ook Windows 7 gebruikers kennismaken met een previewversie van Internet Explorer 10. Gebruikers van Vista en XP moeten naar een andere browser kijken.

Je kunt de previewversie van Internet Explorer 10 downloaden voor Windows 7 via de website van Microsoft. Voor Windows 7 gebruikers is dit overigens niet direct het startsein om over te stappen. Wat betreft het uiterlijk ziet IE10 er haast hetzelfde uit als IE9.

Maar ook de veranderingen die in de browser zijn aangebracht zijn niet zo heel groot. Bij de ontwikkeling van Internet Explorer 10 heeft Microsoft zich vooral gericht op zaken die betrekking hebben op de lancering van Windows 8, meldt PC World. Zo is de browserinterface geoptimaliseerd met typische Windows 8-zaken zoals verbeterde ondersteuning voor bediening met  aanraakschermen en het zoeken via de Charms balk van Windows 8. Verder biedt Internet Explorer 10 verbeterde ondersteuning voor de weergave van content, zoals animaties en 3D-objecten.

Internet Explorer 10 heeft een nieuwe bladerfunctie voor eenvoudiger navigatie door artikelen die uit meerdere webpagina's bestaan. Deze bladerfunctie bekijkt of een artikel op een webpagina meerdere pagina's bevat. Zo kan de gebruiker direct doorbladeren naar de volgende pagina van het artikel via een klik op de knop Volgende.

De bladerfunctie moet de gebruiker overigens wel eerst inschakelen om te kunnen gebruiken. Standaard staat deze uit vanwege de privacy. De bladerfunctie stuurt informatie over de browsegeschiedenis van de gebruiker door naar de server van Microsoft.

Windows Vista en XP worden niet ondersteund. Gebruikers van deze oudere Windows-versies zullen voor een verbeterde contentweergave een kijkje moeten nemen bij de concurrentie, bijvoorbeeld de browsers  Mozilla Firefox en Google Chrome.

Bron: PC World

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Browsers & ftp

Tags: Internet Explorer 10

Nieuws headlines

Laatste reactie