abonneren

Powerpoint 2010 (14): Videosite

Om een video uit een site als YouTube in uw presentatie te krijgen, kunt u die, bijvoorbeeld met behulp van een gratis service als keepvid.com, eerst lokaal opslaan.

Een handig alternatief is een directe koppeling naar die online clip opnemen. Het voordeel: de bestandsgrootte van uw presentatie blijft beperkt. Het nadeel: tijdens het afspelen van de presentatie moet u over een internetverbinding beschikken. U gaat als volgt tewerk. Surf naar (bijvoorbeeld) youtube.com en spoor de gewenste videoclip op. Druk hier op <Embed> en kopieer de (gemarkeerde) code met Ctrl+C naar het Windows Klembord. In PowerPoint opent u de tab Invoegen. Klik in de rubriek Media op het pijltje onder Video. Kies Video van website, en plak met Ctrl+V de code in het betreffende veld. Bevestig tot slot met Invoegen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Browsers & ftp

Tags: Powerpoint

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord