abonneren

POP Peeper 3

Als u meerdere POP3-accounts hebt en vaak van huis bent, is het lastig om onderweg e-mail uit meerdere bronnen af te handelen. Bovendien is het moet u voor elk account de URL, gebruikersnaam en het wachtwoord onthouden. POP Peeper biedt uitkomst door alle mailaccounts voor u in de gaten te houden.

POP Peeper is een e-mail-notificatietool dat in de Windows-taakbalk draait een waarschuwt wanneer er mail binnenkomt op uw POP3-account of online e-mailaccount. U hoeft geen e-mailprogramma te openen of een website te openen. Voor elk account kunt u aangeven of u een geluidje of een zichtbare waarschuwing wilt ontvangen. U kunt zelf instellen met welke tussenpozen op nieuwe mail moet worden gecontroleerd.

Het programma ondersteunt meerdere accounts, zodat u e-mail van Yahoo, Hotmail, Live Mail, Gmail en talloze andere aanbieders gelijktijdig in de gaten kunt houden. SMTP, POP3 en IMAP worden ondersteund, inclusief IMAP-IDLE voor pushmail. U kunt mailberichten bekijken, ook in HTML-weergave, en u kunt zelfs mailattachments openen.

Als u wilt kunt u met plug-ins het programma voorzien van extra functies, zoals een screensaver, aangepaste popups en SSL-beveiliging.

Versie 3.0 is uitgebreid met IMAP IDLE, een nieuwe toolbar, een adresboek, en support voor LiveMail, Gmail en Juno/NetZero. Echte nadelen hebben we niet kunnen ontdekken: het programmaatje doet eigenlijk prima z'n werk en voor de prijs (gratis) hoeft u het niet te laten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Extra plug-ins mogelijk
  • Gemak: programma controleert meerdere accounts
  • Geen
In plaats van een laptop meenemen op vakantie kunt u met dit programma ook een usb-stick meenemen waarop POP Peeper is geïnstalleerd. Maar net zo makkelijk is POP Peeper voor thuisgebruik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Browsers & ftp

Tags:

Laatste reactie